Sviestmaize ar humusu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

8 šķēles “Hanzas Maiznīcas” rudzu tostermaizes ar sēklām

4 šķēles Maasdam siera

8 šķēles svaigu tomātu

65 g rukolas lapu

marinēti halapenjo pipari

sāls

 

HUMUSAM

400 g vārītu turku zirņu

3 kārtīgas ēdamkarotes tahini pastas

8 ēdamkarotes olīveļļas

10 ēdamkarotes ūdens

sula no ½ citrona

2 daiviņas ķiploku

1 tējkarote grauzdēta malta kumina

sāls

Pagatavošana

  1. Visas humusa sastāvdaļas sablendē, sāli liekot pēc garšas. Ja humuss ir par biezu, var pieliet pa vienai ēdamkarotes ūdens.
  2. Maizi apgrauzdē, uzreiz visām šķēlēm pārsmērē sviestu, lai tas izkūst.
  3. Kārto maizītes. Uz pirmās šķēles smērē humusu, pāri liek marinēta halapenjo pipara šķēlītes (pēc garšas, šoreiz liku 5), tad 1 šķēli Maasdam siera, 2 šķēles tomātu, kam pāri nedaudz pēc garšas pārber sāli, un rukolas lapas. Pāri visam liek grauzdētu maizīti, kas iesmērēta ar humusu.