Sviesta pupiņu, zirnīšu un vistas sautējums

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g Ķekavas vistas filejas majonēzes un citronpiparu marinādē
  • 200 g sviesta pupiņu
  • 200 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
  • 2 ēdamkarotes sakapātu piparmētru
  • 70 g rīvēta cietā tipa siera
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 citrons
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote medus
  • 1 tējkarote olīveļļas

Pagatavošana

  1. Sviesta pupiņas nomazgā un attīra, tad 10 minūtes novāra sālsūdenī.
  2. No citrona norīvē miziņu tā, lai sanāk 2 pilnas tējkarotes.
  3. Sakarsētā eļļā pannā apcep filejas gabaliņus, kad tie apcepušies, pievieno sulu no 1 citrona.
  4. Pannā pievieno sakapātus ķiplokus, zaļos zirnīšus un pupiņas, ja nepieciešams, pielej pavisam nedaudz ūdens, lai nepiedeg.
  5. Pēc pāris minūtēm pievieno saldo krējumu, medu saldumam un pēc vajadzības pievieno sāli.
  6. Kad saldais krējums uzkarsis, iemaisa tajā sarīvētu sieru, pannu noņem no uguns. Pievieno sarīvētās citrona miziņas un saplūkātas vai sakapātas piparmētru lapiņas svaigam un aromātam. Pasniedz karstu.

Komentāri: