Sviesta ķirbja un saldā kartupeļa krēmzupa, Indijas riekstu krēms un grauzdētas ķirbju sēklas
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
1 vidēja izmēra sviesta ķirbis
5 ēdamkarotes eļļas cepšanai
1 liels sīpols
½ selerijas saknes
1 liels burkāns
1 tējkarote timiāna
1 tējkarote kumina
2 vidēji saldie kartupeļi
3 daiviņas ķiploku
1,2 l dārzeņu buljona
1 tējkarote sāls
⅓ tējkarotes malta muskatrieksta
1 tējkarote ķiploku pulvera
INDIJAS RIEKSTU KRĒMAM
150 g Indijas riekstu
100 g ūdens
½ tējkarotes sāls
sula no ½ apelsīna
sula no ½ citrona
½ tējkarotes ābolu etiķa
150 g ķirbju sēklu
1 tējkarote paprikas pulvera
½ tējkarotes sāls
2 ēdamkarotes eļļas
Pagatavošana
Ķirbi sadala lielos gabalos, pārslaka ar eļļu un cep krāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 20 minūtes, līdz ķirbis mīksts.
Lielā katlā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno mazos gabalos sagrieztu burkānu, selerijas sakni, timiāna lapiņas un kuminu. Apcep zeltainu.
Katlā pievieno sagrieztus saldos kartupeļus un sasmalcinātus ķiplokus. Nedaudz apcep, un pievieno dārzeņu buljonu. Vāra, līdz dārzeņi mīksti. Tad pievieno sacepto ķirbi un garšvielas un turpina vārīt apmēram 5 minūtes.
Katlu noņem no uguns, un zupu sablendē.
Pagatavo krēmu. Indijas riekstus vismaz 1 stundu iepriekš iemērc karstā ūdenī. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē, līdz iegūta zīdaini krēmīga masai. Krēmu var uzglabāt burciņā ledusskapī līdz 3 dienām.
Ķirbju sēklas samaisa ar garšvielām un eļļu un liek grauzdēties 180 °C temperatūrā 5–7 minūtes.
Komentāri: