SVIESTA KARAMELE

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Man bērnībā mamma taisīja karameli. Toreiz to saucām par stikliņiem, jo karamele bija tumša, caurspīdīga un lūstoša kā stikls. Mēs ar māsu mērcām šo karameli siltā pienā, tad kad klepus nāca klāt vai gribējās ko siltu un saldu. Mazliet no bērnības retu reizi gribu piedāvāt arī savām meitenēm.

Viskraukšķīgākā karamele sanāk, ja cukuru karsē kopā ar ūdeni. Kā stikls! Asa! Ja karameli gatavo ar sviestu, garša būs maigāka, karamele mīkstāka un zīdaināka.

Sastāvdaļas

  • 150–200 g cukura
  • 1–2 ēdamkarotes sviesta BIO Cesvaines

Pagatavošana

  1. Uz pannas ber cukuru un pievieno sviestu. Karsē visu, līdz veidojas karamele. Tai jābūt zeltaini brūnai. Bet to nedrīkst arī piededzināt.
  2. Kad karamele ir gatava, to lej vienā kārtā uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un ļauj tai atdzist.
  3. Ja vēlaties gatavot cukurgailīšus, tad karamelē ieliek kociņus.
  4. Ja vēlaties, šo karameli var papildināt ar riekstiem un sēkliņām, ko ieber siltā karamelē, kamēr tā vēl nav atdzisusi un sastingusi. Ja vēlaties sāļo karameli, to pārkaisa ar rupjo jūras sāli.
  5. Laiza, ik pa laikam iemērcot siltā pienā vai kakao!

Komentāri: