Kad sanāk kopā visa saime, gatavoju “vienas pannas” ēdienu. Tas ietaupa laiku un ļauj man baudīt svētkus ar visiem kopā, nevis vienai pie plīts. Kādreiz svētkos bija galvenokārt latviski ēdieni, jo šādi iepriecinājām savus vecākus un vecvecākus. Bērniem augot, sāku vairāk izdabāt viņiem un atvērt plašās pasaules durvis. Indiešu ēdieni tagad pie mums ir cieņā arī vecāku un vecvecāku vidū.
1,5 kg atkaulotu vistas šķiņķīšu bez ādas
1 iepakojums (400 g) grieķu jogurta
1 bundža (400 ml) kokosriekstu piena
bunte pētersīļu
5 daiviņas ķiploku
svaiga ingvera gabaliņš
1 svaigs čili pipars
3 sīpoli
1 bundža (400 ml) smalcinātu tomātu
1 burciņa (165 g) Tikka Masala gatavās karija pastas
2 ēdamkarotes karija garšvielas
sāls pēc garšas
medus pēc garšas
50 g sviesta
Rīsi
500 g basmati rīsu
1 citrons
2 ēdamkarotes karija
1–2 anīsa zvaigznes
1–2 kanēļa standziņas
1–2 kardamona pākstis (pēc izvēles)
50–100 g rozīņu
100 g Indijas riekstu
sāls pēc garšas
50 g sviesta
Komentāri: