Svaigie salāti ar skābenēm

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Svaigo salātu receptes man vienmēr likušās visjokainākās, jo tieši šajās receptēs nav svarīgi ne izejvielu apjomi, ne pareizi gatavošanas etapi. Vienkārši ņem lielu bļodu un liec kopā visu svaigo, kas garšo un tīk. Reti būs tā, ka kopā viss garšos sliktāk nekā katrs produkts atsevišķi.

Sastāvdaļas

  • skābenes
  • dažādu zaļo salātu maisījums
  • mazie spināti
  • ½ fenheļa
  • 5–6 palieli redīsi
  • skābeņu pesto
  • apmēram 20–30 ml olīveļļas (garšos labi ar mazu čili pikantumu)
  • jūras sāls
  • sula no ½ neliela citrona
  • 1 nepilna tējkarote sinepju (ne visstiprākās)
  • grauzdētas ķirbju un saulespuķu sēklas (un citas sēkliņas vai rieksti)

Pagatavošana

  1. Redīsus un fenheli ļoti smalki sarīvē plānās šķēlēs, tad tie vislabāk sadzīvos kopā ar zaļumiem. Salātlapas un skābeņu lapas saplucina, nevis griež ar nazi.
  2. Visas sastāvdaļas liek bļodā.
  3. Mazā bļodiņā lej olīveļļu, pievieno citronu sulu, sāli un sinepes, un visu labi samaisa. Pēc garšas papildina ar kādu no garšvielām.
  4. Pārlej pāri salātiem, un salātus pārkaisa ar riekstiem.