SVAIGIE RĪTA SALĀTI

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 180 g pērļu grūbu
  • 1 garais vai 3 mazie gurķi
  • 10 redīsu
  • 100 g fetas siera
  • 3 zariņu svaigu piparmētru
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls

MĒRCEI

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Grūbas novāra sālsūdenī un atdzesē.
  2. Gurķus un redīsus pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēles.
  3. Piparmētru lapas smalki sakapā.
  4. Fetas sieru sadrumstalo vai sagriež mazākos gabalos
  5. Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā un samaisa kopā.
  6. Pagatavo mērci. Bļodiņā kopā sajauc olīveļļu, svaigi spiestu citronu sulu, etiķi, sāli un piparus. Visu samaisa, un īsi pirms salātu pasniegšanas tos aplej ar mērci. Visu iecilā.