Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
SVAIGIE RĪTA SALĀTI
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
180 g pērļu grūbu
1 garais vai 3 mazie gurķi
10 redīsu
100 g fetas siera
3 zariņu svaigu piparmētru
1 ķiploka daiviņa
sāls
MĒRCEI
4 ēdamkarotes olīveļļas
3 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
sāls
pipari
Pagatavošana
4 porcijām
Grūbas novāra sālsūdenī un atdzesē.
Gurķus un redīsus pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēles.
Piparmētru lapas smalki sakapā.
Fetas sieru sadrumstalo vai sagriež mazākos gabalos
Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā un samaisa kopā.
Pagatavo mērci. Bļodiņā kopā sajauc olīveļļu, svaigi spiestu citronu sulu, etiķi, sāli un piparus. Visu samaisa, un īsi pirms salātu pasniegšanas tos aplej ar mērci. Visu iecilā.
Komentāri: