8–10 jūras ķemmītes (aptuveni 300 g)
1 ēdamkarote sviesta
50 g olīveļļas cepšanai
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes piparu
100 g spinātu
100 g cukurzirnīšu vai sniega zirnīšu
1 paprika vai ⅓ no sarkanas, dzeltenas un oranžas paprikas
1 neliels gurķis
citrons pasniegšanai
100 g Kikkoman ponzu citrusu mērces
1.Ķemmītes rūpīgi nosusina un apber ar sāli un pipariem.
2. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties ķemmītes tā, lai tās nesaskartos. Cep 2 minūtes
no vienas puses, apgriež otrādi, pannā pievieno sviestu un cep vēl 2 minūtes. Ik pa
brīdim ar karoti aplej ķemmītes ar sviestu.
3. Cukurzirnīšus sagriež gareniski, gurķi sagriež daiviņās, papriku ripiņās. Spinātus
vai nu sagriež strēmelēs, vai atstāj veselus.
4. Šķīvī kārto spinātus, dārzeņus un ķemmītes. Pāri pārlej ponzu citrusu mērci.
Pasniedz ar svaiga citrona daiviņām.
Komentāri: