Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
SVAIGA TAGLIATELLE PASTA AR ARRABBIATA MĒRCI
Prasa meistarību
līdz 1 h
2 personām
“Visi pie galda!” 2. sezonas 4.epizodē ļāvāmies Itālijas noskaņām – ugunīgā pasta būs piedzīvojums ikvienam ēdiena entuziastam. Izmēģini!
Sastāvdaļas
PASTAI
480 g miltu
5 olas
1 tējkarote olīveļļas
šķipsna sāls
MĒRCEI
4 daiviņas ķiploku
1 citrons
2 čili pipari
1 sīpols
150 ml degvīna
400 g tomātu savā sulā
20 g kapātu svaigu pētersīļu
50 g Parmas siera
Extra virgin olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
Pagatavo pastu. Uz notīrītas galda virsmas izgāž miltus un izveido tādu kā kalnu no miltiem, kura virsotnē uztaisa “krāteri” (iedobi). Šajā “krāterī” liek šķipsnu sāls un olīveļļu, iesit olas. Visu sakuļ un lēnām iemaisa miltus. Kad visi milti ir iemaisīti un ir izveidojusies mīklas konsistence, mīklu mīca 10 minūtes. Kad mīkla ir izmīcīta un kļuvusi zīdaina, to apklāj ar pārtikas plēvi un liek atpūsties istabas temperatūrā uz 1 stundu vai uz nakti ledusskapī.
Pastas mīklu sadala četrās vienādās daļās. Ņem vienu daļu, izrullē apmēram 1 cm biezumā, pārkaisa ar nelielu daudzumu miltu un izlaiž cauri pastas mašīnas biezākajam iestatījumam. Pastas loksni pārloka uz pusēm, pagriež par 90 grādiem un izlaiž cauri pastas mašīnai vēlreiz. Tālāk šo pastas loksni laiž cauri pastas mašīnas biezuma iestatījumiem, katru reizi samazinot biezumu, līdz brīdim, kad pasta ir izlaista cauri pašam plānākajam iestatījumam. Plāno pastas loksni sagriež 3 daļās, katru daļu sarullē tūbiņā. Tūbiņu sagriež 1 cm platos gabaliņos, un gatavās nūdeles izritina. Nūdeles apber ar miltiem un izveido kaudzītes. Tāpat izdara ar atlikušo mīklu.
Pagatavo mērci. Smalki sakapā ķiploka daiviņas un sīpolu. Čili piparus atdala no sēklām un smalki sakapā. Visu liek sakarsētā pannā un viegli apcep. Pannā ierīvē miziņu no 1 vidēja izmēra citrona. Pievieno degvīnu un aizdedzina. To dara ļoti uzmanīgi. Dedzināt degvīnu nav obligāti, bet tas piešķirs mērcei papildu karamelizētu garšu. Kad liesma nodziest un viss alkohols ir izdedzis, pannā pievieno tomātus savā sulā un sulu no 1 citrona. Mērcei pievieno sāli un piparus pēc garšas un ļauj šķidrumam nedaudz novārīties.
Atsevišķā katlā sālsūdenī liek vārīties svaigo pastu. Svaigā pasta jāvāra apmēram 1 minūti, tāpēc ir svarīgi to nepārvārīt. Gatavo pastu liek katlā ar mērci, apmaisa un pievieno rīvētu Parmas sieru.
Pastu pasniedz uz šķīvja ar svaigi sakapātiem pētersīļiem, visu pārlej ar nelielu daudzumu olīveļļas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: