Sulīgais liellopa sautējums

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g liellopu karbonādes vai lāpstiņas gabala
  • 400 ml dārzeņu buljona
  • 6 zariņi rozmarīna
  • 400 ml sarkanvīna
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 200 g bekona
  • 2 vidēji burkāni
  • 2 selerijas kāti
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 2 tējkarotes cukura
  • 4 lielas šķēles saldskābmaizes

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos un iemarinē. Aplej ar sarkanvīnu, pievieno rozmarīnu un ķiploka daiviņas. Marinē vismaz 12 stundas.
  2. Palielā karstumizturīgā katlā apcep bekona gabaliņus un iemarinēto liellopa gaļu, pievieno ķiplokus. Kad gaļa apcepusies, aplej to ar dārzeņu buljonu un liek krāsnī sautēties 160 °C temperatūrā 2,5 stundas.
  3. Burkānus sagriež stienīšos, seleriju kubiņos. Abus sautē nelielā katliņā 1 tējkarotē sviesta 20 minūtes.
  4. Kad gaļa izsautējusies, izņem to no krāsns, pievieno cukuru un tomātu pastu, liek uz uguns vēl mazliet pasautēties, pievieno sautētos dārzeņus, visu samaisa.
  5. Uz grila pannas nogrilē lielas saldskābmaizes šķēles no abām pusēm un apziež ar sviestu. Uz karstas maizītes liek sautējumu un ēd nekavējoties.