Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Sulīgais liellopa sautējums
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
600 g liellopu karbonādes vai lāpstiņas gabala
400 ml dārzeņu buljona
6 zariņi rozmarīna
400 ml sarkanvīna
3 daiviņas ķiploku
200 g bekona
2 vidēji burkāni
2 selerijas kāti
2 ēdamkarotes sviesta
1 ēdamkarote tomātu pastas
2 tējkarotes cukura
4 lielas šķēles saldskābmaizes
Pagatavošana
Gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos un iemarinē. Aplej ar sarkanvīnu, pievieno rozmarīnu un ķiploka daiviņas. Marinē vismaz 12 stundas.
Palielā karstumizturīgā katlā apcep bekona gabaliņus un iemarinēto liellopa gaļu, pievieno ķiplokus. Kad gaļa apcepusies, aplej to ar dārzeņu buljonu un liek krāsnī sautēties 160 °C temperatūrā 2,5 stundas.
Burkānus sagriež stienīšos, seleriju kubiņos. Abus sautē nelielā katliņā 1 tējkarotē sviesta 20 minūtes.
Kad gaļa izsautējusies, izņem to no krāsns, pievieno cukuru un tomātu pastu, liek uz uguns vēl mazliet pasautēties, pievieno sautētos dārzeņus, visu samaisa.
Uz grila pannas nogrilē lielas saldskābmaizes šķēles no abām pusēm un apziež ar sviestu. Uz karstas maizītes liek sautējumu un ēd nekavējoties.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: