Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
STIR FRY ar kalmāru gredzeniem
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Stir fry metode ir lielisks veids, kā pagatavot maltīti no visa tā, kas ir palicis pāri. Pārsvarā gadījumu sanāk lieliski. Stir fry ļauj apvienot to, ko reizēm nekad neiedomāsimies kopā ēst. Vajag uzdrīkstēties.
Sastāvdaļas
apmēram 300 g kalmāru gredzenu, svaigu vai saldētu atlaidinātu
stikla nūdeles (nav obligāti)
1 paprika
1 fenhelis
1 sarkanais sīpols
200 g sniega zirņu
svaigs koriandrs
1 paprika
¼ sarkanā kāposta
½ romiešu kāposta
rīsu etiķis
sojas mērce
laims
eļļa cepšanai (piemēram, sezama sēklu eļļa)
Pagatavošana
Karstā voka pannā eļļā apcep kalmārus, līdz tie ir gatavi. Noliek malā.
Sagriež smalkos stienīšos papriku, sīpolu un fenheli, ko apcep uz pannas.
Sagriež sarkano kāpostu (var izmantot rīvi), saplūkā pētersīļus un notīra sniega zirņus, sarīvē vai sasmalcina romiešu kāpostu, visu saliek lielā bļodā.
Kad dārzeņi gatavi, pievieno kalmārus un iepriekš pagatavotas stikla nūdeles (lillā kāposts tās nokrāsos).
Mērcei bļodiņā samaisa etiķi, sojas mērci, pievieno mazliet laima sulas un garšvielas (čili, sāli) pēc garšas.
Komentāri: