STIR FRY ar kalmāru gredzeniem

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Stir fry metode ir lielisks veids, kā pagatavot maltīti no visa tā, kas ir palicis pāri. Pārsvarā gadījumu sanāk lieliski. Stir fry ļauj apvienot to, ko reizēm nekad neiedomāsimies kopā ēst. Vajag uzdrīkstēties.

Sastāvdaļas

  • apmēram 300 g kalmāru gredzenu, svaigu vai saldētu atlaidinātu
  • stikla nūdeles (nav obligāti)
  • 1 paprika
  • 1 fenhelis
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 g sniega zirņu
  • svaigs koriandrs
  • 1 paprika
  • ¼ sarkanā kāposta
  • ½ romiešu kāposta
  • rīsu etiķis
  • sojas mērce
  • laims
  • eļļa cepšanai (piemēram, sezama sēklu eļļa)

Pagatavošana

  1. Karstā voka pannā eļļā apcep kalmārus, līdz tie ir gatavi. Noliek malā.
  2. Sagriež smalkos stienīšos papriku, sīpolu un fenheli, ko apcep uz pannas.
  3. Sagriež sarkano kāpostu (var izmantot rīvi), saplūkā pētersīļus un notīra sniega zirņus, sarīvē vai sasmalcina romiešu kāpostu, visu saliek lielā bļodā.
  4. Kad dārzeņi gatavi, pievieno kalmārus un iepriekš pagatavotas stikla nūdeles (lillā kāposts tās nokrāsos).
  5. Mērcei bļodiņā samaisa etiķi, sojas mērci, pievieno mazliet laima sulas un garšvielas (čili, sāli) pēc garšas.
  6. Pārlej sagatavoto mērci.