STICKY TOFFEE PUDDING

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Ļoti garda un pilnīga kūka, kas pārlieta ar ķepīgu un gardu karameli. Tieši tāpēc šo sauc par lipīgo pudiņu. Dateles pudiņam piešķirs ne tikai saldo garšu, bet arī pavisam neierastu tekstūru.

Sastāvdaļas

  • 150 g žāvētu dateļu bez kauliņiem
  • 150 ml vāroša ūdens
  • 70 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g gaišā muskovado cukura
  • 2 olas
  • 100 ml piena
  • 170 g kviešu miltu
  • 1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
  • 1 tējkarote Dr. Oetker vaniļas pastas
  • šķipsniņa sāls

KARAMELEI

  • 150 g gaišā muskovado cukura
  • 50 g sviesta
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukurniedru cukura jeb cane sīrupa

Pagatavošana

  1. Dateles aplej ar vārošu ūdeni un atstāj mērcēties 15 minūtes.
  2. Ar mikseri saputo sviestu, pievieno cukuru un turpina putot. Tad pievieno dateles ar visu ūdeni un turpina ar mikseri maisīt, pēcāk pa vienai iemaisa olas, šķipsniņu sāls, vaniļas ekstraktu, tad pievieno arī pienu.
  3. Visās sastāvdaļās ar karoti iemaisa miltus un cepamo pulveri. Masu izlīdzina 24 cm/dm cepamformā, kas izklāta ar cepamo papīru.
  4. Kūku cep 180 °C temperatūrā 35 minūtes.
  5. Pagatavo karameli. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno cukurniedru sīrupu, sviestu un cukuru. Visas sastāvdaļas karsē uz nelielas uguns. Kad saldais krējums sācis burbuļot, to maisot silda vēl 1 minūti, tad nedaudz atdzesē.
  6. Kad kūka izņemta no cepeškrāsns, virspusē izveido caurumiņus, iespiežot ar koka irbulīti. Kūku aplej ar pusi no pagatavotās karameļu mērces.
  7. Sticky toffee pudding pasniedz vēl siltu, un, uzliekot uz šķīvja, katru gabaliņu vēlreiz bagātīgi aplej ar atlikušo mērci.