Steiks ar sīpoliem “Bife acebolado”

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 liellopa steika šķēles (ap 150 g katra)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • buntīte pētersīļu
  • 2–3 sīpoli
  • nedaudz citronu sulas
  • sāls un malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Steika šķēlēm jābūt 1,5 līdz 2 cm biezām. Tās viegli izklapē un liek lēzenā traukā.
  2. Pievieno garšvielas – sasmalcinātus ķiplokus, pētersīļus, citronu sulu, sāli un piparus.
  3. Trauku pārvelk ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī marinēties vismaz uz 1 stundu.
  4. Sīpolus nomizo un sagriež gredzenos.
  5. Pēc marinēšanas steika šķēles izņem no ledusskapja, pannā uzkarsē eļļu un gaļu apcep no vienas puses 4–5 minūtes, no otras puses – 2–3 minūtes. Kad steiki jau gandrīz gatavi, tiem pievieno sīpolus un turpina cept vēl 2–3 minūtes.
  6. Steikus liek uz šķīvja, virsū kārtojot saceptos sīpolu gredzenus un klāt servējot rīsus ‘Arroz branco’ (recepti sk. www.tramontina.ru/xxx).
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Steika šķēlēm jābūt 1,5 līdz 2 cm biezām. Tās viegli izklapē un liek lēzenā traukā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno garšvielas – sasmalcinātus ķiplokus, pētersīļus, citronu sulu, sāli un piparus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trauku pārvelk ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī marinēties vismaz uz 1 stundu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus nomizo un sagriež gredzenos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc marinēšanas steika šķēles izņem no ledusskapja, pannā uzkarsē eļļu un gaļu apcep no vienas puses 4–5 minūtes, no otras puses – 2–3 minūtes. Kad steiki jau gandrīz gatavi, tiem pievieno sīpolus un turpina cept vēl 2–3 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Steikus liek uz šķīvja, virsū kārtojot saceptos sīpolu gredzenus un klāt servējot rīsus ‘Arroz branco’ .