Steika šķēlēm jābūt 1,5 līdz 2 cm biezām. Tās viegli izklapē un liek lēzenā traukā.
Pievieno garšvielas – sasmalcinātus ķiplokus, pētersīļus, citronu sulu, sāli un piparus.
Trauku pārvelk ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī marinēties vismaz uz 1 stundu.
Sīpolus nomizo un sagriež gredzenos.
Pēc marinēšanas steika šķēles izņem no ledusskapja, pannā uzkarsē eļļu un gaļu apcep no vienas puses 4–5 minūtes, no otras puses – 2–3 minūtes. Kad steiki jau gandrīz gatavi, tiem pievieno sīpolus un turpina cept vēl 2–3 minūtes.
Steikus liek uz šķīvja, virsū kārtojot saceptos sīpolu gredzenus un klāt servējot rīsus ‘Arroz branco’ .
Komentāri: