STEIKS AR PORTOBELLO SĒNĒM UN SPINĀTIEM AR CAMBOZOLA SIERU

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g steika
  • 2 portobello sēnes
  • olīveļļa
  • 4 lielas daiviņas ķiploku
  • svaigi malti melnie pipari, sāls
  • ķiploku pulveris
  • 20–30 g sviesta
  • 2 zariņi rozmarīna
  • 100 g spinātu
  • 110 g Cambozola siera

Pagatavošana

  1. Steiku izņem no ledusskapja 1 stundu pirms cepšanas.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 ºC temperatūrai. Uz cepamās pannas liek portobello sēnes, viegli pārber ar sāli, pipariem un ķiploku pulveri, apslaka ar eļļu un liek cepties uz 8 minūtēm. Kad izņem no krāsns, apgriež otrādi, lai iztek liekais šķidrums.
  3. Pannā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas, sakarsē to. Kamēr panna karsējas, tikmēr dāsni samaļ piparus, sāli un kārtīgi apvārta steika gabalu. Cepšanas laiks atkarīgs no steika biezuma, šis steiks ir cepts 3 minūtes no vienas puses, 3 minūtes no otras. Kad pagriež otru pusi, steikam pievieno šķēlēs sagrieztas 2 ķiploka daiviņas, rozmarīna zariņus un sviestu. Ar ēdamkaroti apslaka steiku. Pēc cepšanas steiku ietin folijā un atstāj uz 5 minūtēm atpūsties.
  4. Pannā lej 1 ēdamkaroti eļļas, liek šķēlītes sagrieztas 2 ķiploka daiviņas un viegli tās apcept zeltaini brūnas. Liek cepties spinātus, pievieno šķipsniņu sāls un piparu. Tos visu laiku maisa un cep, līdz pazūd apjoms un krāsa ir spilgti zaļa. Pievieno gabaliņos sagrieztu Cambozola sieru, nogriež uguni un ļauj tam izkust.
  5. Uz šķīvja liek steiku, pa virsu kārto portobello sēnes, ko pilda ar saceptajiem spinātiem un sieru.