“Vislabākā spinātu krēmzupas recepte,” atzīst Inga, jo ir izmēģinājusi daudzas. Šajā nav taupīts nekas, laikam tāpēc garša ir tik pilnīga. Spināti IR jāēd, un, ja to var darīt šādi, – kāpēc gan ne. Kaut katru dienu.
Der zināt
Spinātu gatavošanai nedrīkst izmantot alumīnija un rūsējoša metāla traukus, jo saskarē ar tiem spināti veido neveselīgus ķīmiskus savienojumus. Šī paša iemesla dēļ spinātus nav ieteicams kapāt ar nazi, bet labāk vienkārši saplucināt ar rokām.
Spināti pastiprināti izceļ jebkuru garšvielu, tādēļ, tos gatavojot, garšvielas ieteicams pievienot pa daļām, nevis visas uzreiz.
Spinātu sula ir lieliska dabiska krāsviela, turklāt tai nepiemīt izteiktas garšas vai smaržas, tādēļ to var droši pievienot kēksu mīklai, omletei vai pastas ēdieniem. Vienu vārdu sakot – visam, kam gribat piešķirt spilgtu zaļu krāsu.
Spināti ir viengadīgi un ātraudzīgi, vienas sezonas laikā tos var sēt atkārtoti, pat ik pēc 1–2 nedēļām. Lai jūsu dobītē vienmēr augtu svaigas spinātu lapas, jo tās ir ļoti, ļoti veselīgas.
Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un sakapā. Purava balto daļu sagriež ripiņās.
Pannā uzkarsē eļļu un sviestu, un tajā apcep dārzeņus, kamēr sīpoli caurspīdīgi.
Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un pievieno dārzeņiem pannā. Tāpat pievieno visas garšvielas. Visu vēl nedaudz pasautē. Tad pannas saturam pievieno buljonu. Vāra, kamēr kartupeļi pilnībā mīksti.
Visbeidzot pievieno spinātus un saldo krējumu, pavāra vēl ~ 5 minūtes, lai spināti kļūst mīksti.
Zupu sablendē viendabīgā masā, pirms tam izņemot lauru lapas.
Zupu pasniedz ar garnelēm, kūpinātas zivs gabaliņiem vai vienkārši tāpat, ar maizes grauzdiņu.
Ārkārtīgi garšīgi! Paldies!
liels paldies! ātri, elementāri un super garšīgi! (tikai lauru lapas starp spinātiem atrast grūti 😉 ) arī nedaudz improvizējot ar proporcijām neko sabojāt neizdevās
paldies!
superīgi, ļoti garšīgi!! padies, uztaisīšu vēlkādreiz :)) ņammm…ņam….
Paldies par forso recepti! Tiesam garsigi! Es gan mazliet novarieju. Pieliku bisku mazak saldo krejumu un saujinu dillu klat. Un pie pasniegsanas iekaisiju pudeto sieru. Tas deva superigu garsu kopa ar garnelem.
Paldies par šo recepti, izdevās lieliska zupa! Spinātus droši var aizstāt ar balandām, garšo tāpat, jo balanda jau ir spināta pirmsākums. Pamēģiniet!
Neveselīgi cept visu eļļā. Es visas sastāvdaļas savāru, sanāk daudz garšīgāk.
Pagatavoju. Ļoti gardi! Papildināju garšu ar balzamiko pilītēm. 🙂
Inga! Lieliska zupa! Visiem ļoti garšoja!
Vienkārši burvīga 👍.
Paldies par recepti! Sanāca, diktam, garšīgi. Dārzeņu buljona vieta izmantoju pašgatavotu liellopa buljonu, kardamona vietā šķipsniņa kanēlis ar ingveru un nepieliku pētersīļus. Viss pārējais pēc receptes.
Nevis kardamona, bet muskatrieksta vietā.
Kad ir jāpievieno pētersīļi?
Sveiciens! Pētersīļus pievieno pašā sākumā, apcepot tos kopā ar ķiplokiem un sīpoliem.
Sveiciens! Pētersīļus pievieno pašā sākumā, apcepot tos kopā ar ķiploku un sīpoliem.