Spatchcock vistas cepetis

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Decembris ir cepešu mēnesis, tāpēc svētku laikam iedvesmojam pagatavot īpašo Spatchcock vistas cepeti – sulīgu iekšpusē un kraukšķīgu ārpusē.

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 100 g mīksta sviesta
  • 30 g franču sinepju
  • 50 g medus
  • 200 g dzērveņu
  • 3 lieli sarkani āboli
  • 4 sarkanie sīpoli
  • 3 ķiploka galviņas
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai tvaika režīmā.
  2. Nelielā trauciņā sajauc sviestu ar medu, sinepēm un garšvielām.
  3. Veselai vistai izgriež mugurkaulu un to saspiež plakaniski.
  4. Vistu iesmērē ar divām trešdaļām sviesta masas.
  5. Cepeštraukā liek ābolus, dzērvenes, sīpolus un uz pusēm pārgrieztus ķiplokus. Virsū liek vistu.
  6. Liek krāsnī cepties uz 20 minūtēm, pēc tam vistu noziež ar atlikušo sviesta masu un cep vēl 20 minūtes.

Komentāri: