600 g sparģeļu
4 olas
120 g vītinātas cūkgaļas
10 g zaļumu
Mērcei:
20 g olu dzeltenumu
10 g ābolu etiķa
120 g olīveļļas
sāls, pipari, cukurs
Pagatavošana
Sparģeļus notīra un nomizo. Katlā uzvāra sālsūdeni un liek tajā visus sparģeļus. Noblanšē 3 minūtes un nokāš. Atdzesē.
Atsevišķā katlā uzvāra ūdeni. Kad ūdens vārās, liek tajā olas. Nedaudz samazina uguni, bet tā, lai ūdens joprojām burbuļo. Vāra 7 minūtes, nokāš, atdzesē, nomizo un sagriež.
Pagatavo mērci. Bļodā liek olu dzeltenumus, ābolu etiķi un šķipsnu sāls. Mērkrūzē nosver olīveļļu. Visu laiku putojot olu dzeltenumus, lēnām pievieno eļļu. Maisa, līdz tā sabiezējusi. Pievieno piparus un šķipsnu cukura.
Uz šķīvja kārto sparģeļus, olas, zaļumus un vītinātu cūkgaļu. Aplej ar mērci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: