Sparģeļi ar emulsijas mērci un bekonu

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

900 g sparģeļu

18 paipalu olu

300 g bekona

 

MĒRCEI

60 g olu dzeltenumu

20 g ābolu etiķa

4 g sāls

200 g vīnogu kauliņu eļļas

baltie pipari

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus, etiķi un sāli sajauc kopā. Atsevišķā traukā nosver eļļu. Nepārtraukti maisot olas, pievieno eļļu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno baltos piparus pēc garšas.
  2. Sparģeļiem nogriež 2–3 cm no kāta. Noblanšē sālsūdenī 3 minūtes.
  3. Paipalu olas liek vārošā ūdenī un vāra 2,5 minūtes.
  4. Pasniedz ar ceptu bekonu.