Spāņu zvejnieku ēdiens Paella latviešu variācijās

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 375 g apaļgraudu rīsu
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 100 g konservētu kalmāru
  • 100 g konservētu astoņkāju
  • 100 g konservētu mīdiju
  • 300 g garneļu
  • 300 ml sausa baltvīna
  • šķipsniņa safrāna
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Rīsus noskalo zem tekoša ūdens, ieber nelielā katliņā, pielej ūdeni un liek vārīties.
  2. Pēc ~ 15 minūtēm, kad rīsi vēl nav līdz galam izvārījušies, tos noņem no plīts un noskalo zem tekoša, auksta ūdens.
  3. Noskalotos rīsus ber atpakaļ katlā un tiem pārlej vīnu. Uzliek vāku un atstāj uz 10-15 minūtēm, lai vīns sasūktos rīsos. Nevāra un nekarsē!
  4. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
  5. Uzkarsē pannā eļļu un viegli apcep ķiplokus. Uzmana, lai tie nepiedegtu. Ķiplokiem pievieno jūras veltes. Visu samaisa, uzkarsē, bet nevāra. Pannas saturam pievieno rīsus un garšvielas. Visu samaisa un pasutina ~ 5 minūtes.
  6. Pasniedz karstu kopā ar glāzi baltvīna!
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīsus noskalo zem tekoša ūdens, ieber nelielā katliņā, pielej ūdeni un liek vārīties.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc ~ 15 minūtēm, kad rīsi vēl nav līdz galam izvārījušies, tos noņem no plīts un noskalo zem tekoša, auksta ūdens.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noskalotos rīsus ber atpakaļ katlā un tiem pārlej vīnu. Uzliek vāku un atstāj uz 10-15 minūtēm, lai vīns sasūktos rīsos. Nevāra un nekarsē!

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un viegli apcep ķiplokus. Uzmana, lai tie nepiedegtu. Ķiplokiem pievieno jūras veltes. Visu samaisa, uzkarsē, bet nevāra. Pannas saturam pievieno rīsus un garšvielas. Visu samaisa un pasutina ~ 5 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstu kopā ar glāzi baltvīna!