Rīsus noskalo zem tekoša ūdens, ieber nelielā katliņā, pielej ūdeni un liek vārīties.
Pēc ~ 15 minūtēm, kad rīsi vēl nav līdz galam izvārījušies, tos noņem no plīts un noskalo zem tekoša, auksta ūdens.
Noskalotos rīsus ber atpakaļ katlā un tiem pārlej vīnu. Uzliek vāku un atstāj uz 10-15 minūtēm, lai vīns sasūktos rīsos. Nevāra un nekarsē!
Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
Uzkarsē pannā eļļu un viegli apcep ķiplokus. Uzmana, lai tie nepiedegtu. Ķiplokiem pievieno jūras veltes. Visu samaisa, uzkarsē, bet nevāra. Pannas saturam pievieno rīsus un garšvielas. Visu samaisa un pasutina ~ 5 minūtes.
Pasniedz karstu kopā ar glāzi baltvīna!
Komentāri: