Šis ēdiens ir pagatavojams nieka 30 minūtēs, un tas nav mazsvarīgi darbdienas pievakarē.
Frikadeles vispirms novāra sālsūdenī un tad sutina tomātos un garšaugos, lai maigā zivs gaļa savelkas ar spēcīgajiem dārzeņu aromātiem. Šīs skaistās sarkanās bumbiņas ir sajauktas kopā ar spageti īstā krāsu karuselī.
Frikadelītes no pikšas smalkmasas ir tik maigas un gardas, ka tās droši var piedāvāt arī mazajiem ķipariem, kuri jau braši iesoļojuši otrajā gadā.
Bļodā liek zivju smalkmasu. Ķiploka daiviņas notīra, smalki sagriež un daļu pievieno zivju masai.
Pievieno rīvmaizi.
Pievieno sāli, piparus un olu.
Zaļumus noskalo, smalki sagriež un nedaudz pievieno zivju masai.
Visu samīca un pagatavo nelielas frikadelītes.
Nelielā katliņā uzvāra ūdeni (vislabāk ir izmantot dārzeņu buljonu) un liek vārīties frikadeles. Vāra 2–3 minūtes.
Kad visas frikadeles ir katla virspusē, tās ar karoti izņem un liek atsevišķā traukā.
Katliņā lej tomātus savā sulā. Ja tomāti ir veseli tos saspaida, ja gabaliņos, tad tas nav nepieciešams. Pievieno atlikušos zaļumus un ķiplokus, pāris šķipsniņu sāls un 0,5 tējkarotes cukura. Uz nelielas liesmas gatavo 15 minūtes. Mērci pagaršo, pēc garšas pievieno vēl nedaudz sāls vai cukura. Mērcei ir jābūt saldeni skābai.
Mērcē liek frikadeles.
Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Kad pasta ir nokāsta, tajā viegli iecilā mērci un frikadeles. Pasniedz karstu.
Komentāri: