fbpx

Spageti ar krēmīgu ķirbju mērci un kraukšķīgu salviju

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Makaroni ir izcils komforta ēdiens. Atliek vien to papildināt ar kādu gardu mērci. Ziemas laikā lieliska mērču sastāvdaļa ir sakņaugi – tos var pārvērst gardās mērcēs. Šeit variants ar ķirbi, bet izcili ir arī citi sakņaugi, tādi kā bietes, pastinaki, burkāni. Dārzeņu biezeņu bāze mērcei ir laba alternatīva saldajam krējumam un iespēja apēst vairāk dārzeņu.

Konkrēti šajā receptē lieliski sader svaigās apelsīna notis ar ķirbja saldumu un patīkamo asumu, ko sniedz čili un ingvers. Noteikti iesaku pamēģināt salvijas kraukšķīšus – ļoti garšīgs papildinājums. Ja ir vēlēšanās, receptei var pievienot vistas filejas gabaliņus.

Sastāvdaļas

  • 400 g spageti
  • 600 g sviesta ķirbja
  • 1 tējkarote sakapāta ingvera
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 2 tējkarotes medus
  • ½ čili pipara
  • 70 g cietā tipa siera
  • 30 salvijas lapiņas
  • 30 g olīveļļas
  • eļļa cepšanai
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos un kopā ar ķiploka daiviņām liek uz cepamā papīra, pārkaisa ar sāli un apslaka ar nelielu daudzumu olīveļļas. Visu liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 20 minūtes, kamēr ķirbis mīksts.
  2. Tikmēr izvāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  3. Kad ķirbis izcepies un mīksts, to sablendē kopā ar ķiploka daiviņām, apelsīnu sulu, sakapātu ingveru, medu, čili pipara gabaliņu un pusi siera. Masai pievieno sulu no ½ citrona, 30 g eļļas un sablendē viendabīgā masā, to izmanto kā mērci. Kad tas izdarīts, mērci uzkarsē
  4. Kad atbrīvojusies krāsns, nokraukšķina salvijas lapiņas. Tās izkārto uz cepamā papīra tā, lai tās nesaskaras cita ar citu. Pārber ar nelielu sāls daudzumu un uzmanīgi noklāj katru ar eļļu, to var darīt ar nelielu virtuves otiņu. Liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep ~ 5 minūtes, kamēr lapiņas kļuvušas kraukšķīgas.
  5. Makaronos iemaisa mērci, un pirms pasniegšanas visu pārber ar nelielu daudzumu siera, rīvētām citrona miziņām un vairākām salvijas lapiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: