Spageti ar anšoviem melnajiem pipariem, čili un ķiplokiem

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Vidusjūras reģionos pasta ir ikdienas maltīte, un tai ir jābūt izcilai. Viss izcilais, manuprāt, ir vienkāršs. Tāpat kā šī recepte. Sarkano čili piparu un mizotus ķiplokus sagriež lielos gabalos, lai tas atdod savu garšu pastai, bet lai pats ēdājs izvēlās – ēst šīs sastāvdaļas vai ne. Ja patīk asums un cepts ķiploks, tad šī būs lieliska garšas kombinācija.

Sastāvdaļas

  • 120 g spageti
  • 50 g bundžiņa ar anšoviem eļļā
  • 1 vesels sarkanais čilli
  • 6 daiviņas ķiploku
  • Extra virgin bio olīveļļa
  • svaigi malti melnie pipari
  • balzametiķis

Pagatavošana

  1. Novāra spageti sālsūdenī, līdz tie ir al dente. Čili un ķiplokus apcep uz pannas, pievieno svaigi vārītu spageti, klāt pieliek anšovu filejas un eļļu no bundžiņas (tad sāli atsevišķi var nelikt, jo pati pasta jau būs sāļa un anšovi it sevišķi).
  2. Servē uz dziļā šķīvja, pāri ber svaigi maltos melnos piparus un Extra virgin olīveļļu. Pa virsu man patika pastu papildināt ar izmeklētu balzametiķi.

Komentāri: