Soļanka

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 4 selerijas kāti
  • 2 burkāni
  • 2 zariņi timiāna
  • 2 bundžiņas (pa 400 g) tomātu savā sulā
  • 700 ml dārzeņu buljona
  • 400 g konservētu pupiņu
  • 200 g mazo marinēto gurķīšu
  • 100 g melno olīvu
  • 300 g vegāniskās desas
  • sula no ½ citrona
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Katlā uzkarsē olīveļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu, selerijas kātus un burkānus. Pievieno timiāna lapiņas. Visu apcep viegli zeltainu.
  2. Pievieno tomātus savā sulā un sautē apmēram 10 minūtes. Tad pievieno dārzeņu buljonu, uzvāra.
  3. Pievieno pupiņas, smalki sagrieztus marinētos gurķīšus un olīvas. Smalki sagriež vegānisko desu, apcep viegli zeltainu un pievieno zupai. Vāra apmēram 5 minūtes, beigās pievieno citronu sulu un brūno cukuru.
  4. Pasniedz ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Komentāri: