Našķi ne vienmēr jāpērk veikalā, tos pavisam vienkārši var pagatvot arī pats. Cik gards gan ir pašu gatavots šokolādes zemesriekstu sviests! #piegalda
Sastāvdaļas
250 g zemesriekstu
20 g pūdercukura
40 g kakao
šķipsna sāls
30 g kokosriekstu eļļas
Pagatavošana
Zemesriekstus izklāj uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Apgrauzdē iepriekš līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz rieksti ir zeltaini brūni.
Atdzesē, liek blenderī un samaļ viendabīgā un krēmīgā masā.
Pievieno pūdercukuru, kakao, sāli un izkausētu kokosriekstu eļļu, un visu sablendē. Ziež uz maizes šķēles un notiesā!
Komentāri: