Šokolādes zemesriekstu sviests

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Našķi ne vienmēr jāpērk veikalā, tos pavisam vienkārši var pagatvot arī pats. Cik gards gan ir pašu gatavots šokolādes zemesriekstu sviests! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 250 g zemesriekstu
  • 20 g pūdercukura
  • 40 g kakao
  • šķipsna sāls
  • 30 g kokosriekstu eļļas

Pagatavošana

  1. Zemesriekstus izklāj uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Apgrauzdē iepriekš līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz rieksti ir zeltaini brūni.
  2. Atdzesē, liek blenderī un samaļ viendabīgā un krēmīgā masā.
  3. Pievieno pūdercukuru, kakao, sāli un izkausētu kokosriekstu eļļu, un visu sablendē. Ziež uz maizes šķēles un notiesā!
  4. Uzglabā ledusskapī mēnesi.