Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes un zemesriekstu kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
250 g šokolādes cepumu
100 g sviesta
50 g sālītu zemesriekstu
VIDĒJAI KĀRTAI
300 g tumšās šokolādes
3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
500 g krēmsiera “Rasa”
150 g cukura
100 g saldā krējuma
VIRSKĀRTAI
100 g šokolādes
100 g saldā krējuma
Pagatavošana
Kūku formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru. Cepumus kopā ar zemesriekstiem sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu. Ber sagatavotajā formā un piepresē ar karoti vai pirkstiem.
Pagatavo krēma kārtu. Bļodā liek krēmsieru (istabas temperatūrā), pievieno cukuru, zemesriekstu sviestu un saputo visu kopā. Iemaisa izkausētu šokolādi. Pēdējo pievieno saputotu saldo krējumu. Masu lej sagatavotajā formā un liek ledusskapī uz 1 stundu.
Pagatavo virskārtu. Izkausē šokolādi, samaisa ar saldo krējumu un pārlej kūkai pāri. Formu liek atpakaļ ledusskapī un atstāj nostāvēties uz nakti.
Dekorē ar zemesriekstiem, snikera gabaliņiem vai atstāj kūku nedekorētu.
Komentāri: