Šokolādes un zemesriekstu kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 250 g šokolādes cepumu
  • 100 g sviesta
  • 50 g sālītu zemesriekstu

VIDĒJAI KĀRTAI

  • 300 g tumšās šokolādes
  • 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 500 g krēmsiera “Rasa”
  • 150 g cukura
  • 100 g saldā krējuma

VIRSKĀRTAI

  • 100 g šokolādes
  • 100 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Kūku formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru. Cepumus kopā ar zemesriekstiem sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu. Ber sagatavotajā formā un piepresē ar karoti vai pirkstiem.
  2. Pagatavo krēma kārtu. Bļodā liek krēmsieru (istabas temperatūrā), pievieno cukuru, zemesriekstu sviestu un saputo visu kopā. Iemaisa izkausētu šokolādi. Pēdējo pievieno saputotu saldo krējumu. Masu lej sagatavotajā formā un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  3. Pagatavo virskārtu. Izkausē šokolādi, samaisa ar saldo krējumu un pārlej kūkai pāri. Formu liek atpakaļ ledusskapī un atstāj nostāvēties uz nakti.
  4. Dekorē ar zemesriekstiem, snikera gabaliņiem vai atstāj kūku nedekorētu.