ŠOKOLĀDES UN KARAMEĻU KRAUKŠĶIS

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g cukura
  • 100 g klasiskās vai tumšās šokolādes “Ekstra”
  • 60 g mandeļu
  • 30 ml ūdens
  • 15 g sviesta
  • + karameļu konfektes dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo karameli. Katliņā ber cukuru, to aplej ar 30 ml ūdens un nemaisot karsē uz vidējas uguns, līdz cukurs izkusis un izveidojusies zeltaina karamele. Ja katliņa saturs kūst un brūnē nevienmērīgi, tad katliņu var nedaudz pagāzt uz vienu un otru pusi, taču svarīgi ir karameli ar kādiem citiem darbarīkiem neaiztikt.
  2. Kad karamele sabrūnējusi, tajā iemaisa sviestu un sīki sakapātas mandeles, tad nekavējoties izlej uz cepamā papīra un ar karoti izlīdzina plānā kārtiņā.
  3. Katliņā karsta ūdens tvaikos novieto bļodiņu, tajā ber gabaliņos salauztu šokolādi un to izkausē.
  4. Karameli pārklāj ar izkausēto šokolādi, augšpusi dekorē ar sasmalcinātām krāsainām konfektēm.
  5. Cepamo papīru ar karameļu kraukšķi 20 minūtes atdzesē saldētavā, tad salauž gabaliņos.