Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
ŠOKOLĀDES UN KARAMEĻU KRAUKŠĶIS
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
200 g cukura
100 g klasiskās vai tumšās šokolādes “Ekstra”
60 g mandeļu
30 ml ūdens
15 g sviesta
+ karameļu konfektes dekorēšanai
Pagatavošana
Pagatavo karameli. Katliņā ber cukuru, to aplej ar 30 ml ūdens un nemaisot karsē uz vidējas uguns, līdz cukurs izkusis un izveidojusies zeltaina karamele. Ja katliņa saturs kūst un brūnē nevienmērīgi, tad katliņu var nedaudz pagāzt uz vienu un otru pusi, taču svarīgi ir karameli ar kādiem citiem darbarīkiem neaiztikt.
Kad karamele sabrūnējusi, tajā iemaisa sviestu un sīki sakapātas mandeles, tad nekavējoties izlej uz cepamā papīra un ar karoti izlīdzina plānā kārtiņā.
Katliņā karsta ūdens tvaikos novieto bļodiņu, tajā ber gabaliņos salauztu šokolādi un to izkausē.
Karameli pārklāj ar izkausēto šokolādi, augšpusi dekorē ar sasmalcinātām krāsainām konfektēm.
Cepamo papīru ar karameļu kraukšķi 20 minūtes atdzesē saldētavā, tad salauž gabaliņos.
Komentāri: