Šokolādes un cukura trifeles

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g Dansukker gaišā vai tumšā muskovado cukura
  • šķipsna sāls
  • 250 g saldā krējuma
  • 250 g 70% tumšās šokolādes
  • 50 g nesaldināta kakao pulvera
  • 50 g Dansukker gaišā vai tumšā muskovado cukura

Pagatavošana

30 trifeles

  1. Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē cukuru, sāli un saldo krējumu līdz brīdim, kad sviests un cukurs izkusis un masa sāk viegli burbuļot.
  2. Šokolādi sakapā un liek bļodā.
  3. Karsto saldkrējuma masu lej pāri kapātajai šokolādei. Visu maisa, līdz šokolāde izkususi un masa kļuvusi spīdīga un vijīga.
  4. Masu atdzesē, tad liek ledusskapī uz 1 stundu, lai atdzesētu pilnībā.
  5. Pagatavo trifeļu ārējo slāni. Kakao un muskovado cukuru sajauc attiecībā 1:1.
  6. No šokolādes masas veido mazas bumbiņas, tās apvārta cukura un kakao masā.
  7. Uzglabā noslēgtā traukā ledusskapī, bet pasniedz istabas temperatūrā.