Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Šokolādes un cukura trifeles
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
100 g Dansukker gaišā vai tumšā muskovado cukura
šķipsna sāls
250 g saldā krējuma
250 g 70% tumšās šokolādes
50 g nesaldināta kakao pulvera
50 g Dansukker gaišā vai tumšā muskovado cukura
Pagatavošana
30 trifeles
Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē cukuru, sāli un saldo krējumu līdz brīdim, kad sviests un cukurs izkusis un masa sāk viegli burbuļot.
Šokolādi sakapā un liek bļodā.
Karsto saldkrējuma masu lej pāri kapātajai šokolādei. Visu maisa, līdz šokolāde izkususi un masa kļuvusi spīdīga un vijīga.
Masu atdzesē, tad liek ledusskapī uz 1 stundu, lai atdzesētu pilnībā.
Pagatavo trifeļu ārējo slāni. Kakao un muskovado cukuru sajauc attiecībā 1:1.
No šokolādes masas veido mazas bumbiņas, tās apvārta cukura un kakao masā.
Uzglabā noslēgtā traukā ledusskapī, bet pasniedz istabas temperatūrā.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: