Šokolādes trifeles ar mandeļu sviestu

Viegla
līdz 2 h
15 personām

Sastāvdaļas

  • 110 g tumšās šokolādes
  • 65 g Rapunzel bio mandeļu sviesta
  • 40 g kļavu sīrupa
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g kokosriekstu krēma (virsējā krēma kārta no ledusskapī noturētas kokosriekstu piena bundžiņas)

APVIĻĀŠANAI

  • 50 g grauzdētu, sasmalcinātu riekstu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Pagatavošana

  1. Bļodā virs katliņa ar uzvārītu ūdeni izkausē šokolādi.
  2. Izkausētajā šokolādē iemaisa mandeļu sviestu, kļavu sīrupu, vaniļas ekstraktu un šķipsniņu sāls.
  3. Pievieno kokosriekstu krēmu un maisa, līdz veidojas vienmērīga masa.
  4. Gatavo šokolādes masu liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām, ideāli – uz nakti atdzesēties un sastingt.
  5. No atdzesētās masa veido trifeles. Visvieglāk tās savelt ar gumijas cimdiņiem, tas jādara veikli, lai masa rokās nekustu.
  6. Gatavās bumbiņas apviļā sasmalcinātos riekstos vai kakao pulverī un liek atpakaļ ledusskapī atdzesēties.