Šokolādes “Saldā lēdija”

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 180 g “Selgas” cepumu
  • 100 g marmelādes
  • 50 g kakao
  • 1 ola
  • 100 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 100 g šokolādes

Pagatavošana

  1. Bļodā sadrupina cepumus smalkos gabaliņos. Pievieno sagrieztas marmelādes.
  2. Katliņā ber kakao, pievieno olu, sviestu, cukuru un šokolādi, un visu silda uz mazas uguns. Vienlaikus maisa ar putojamo slotiņu, lai ola iemaisās un nepiedeg. Kad cukurs, sviests un šokolāde izkusuši un masa kļuvusi viendabīga, to lej pāri cepumiem. Visu rūpīgi samaisa, un ļauj mazliet pastāvēt.
  3. Sagatavo pārtikas plēvi. Noklāj to uz tīras virsmas 2 kārtās. Pa virsu liek šokolādes masu, un ar plēves palīdzību aizrullē to stingri ciet, lai izveidotu desas formu.
  4. Šokolādes desu liek ledusskapī, vēlams, uz nakti nostāvēties.