Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes, rudzu un plūmju kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
200 g kviešu miltu
80 g rudzu miltu
50 g kakao pulvera
½ tējkarotes sodas
½ tējkarotes cepamā pulvera
100 g tumšās šokolādes, sakapāta
100 g eļļas
2 olas
250 g paniņu
100 g medus
150 g tumšā muskovado cukura
Krēmam:
150 g žāvētu plūmju
200 g mīksta sviesta
200 g pūdercukura
400 g krēmsiera
Dekorēšanai:
Dr. Oetker dekoratīvās zelta pērlītes
sakapāta tumšā šokolāde
Pagatavošana
Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, izņemot šokolādi, un samaisa ar putojamo slotiņu. Tad iemaisa šokolādi.
2. Atsevišķā traukā sajauc mitrās sastāvdaļas – eļļu, olas, paniņas, medu – un samaisa kopā.
3. Lej mitrās sastāvdaļas pie sausajām un samaisa visu kopā ar putojamo slotiņu. Kad viss gandrīz iemaisījies, iemaisa muskovado cukuru un ar karoti vai silikona lāpstiņu visu samaisa kopā.
4. Gatavo mīklu lej 24–26 cm/dm cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepties 180 ºC temperatūrā 35–40 minūtes.
5. Krēmam sablendē plūmes viendabīgā, ķepīgā masā.
6. Bļodā liek sviestu, pūdercukuru un ar mikseri sajauc kopā. Kad ir iegūta krēmīga masa, liek klāt sablendētās plūmes un atkal visu ar mikseri samiksē kopā. Beigās pievieno vēsu krēmsieru un turpina putot.
Atdzisušo biskvītu horizontāli pa vidu griež uz pusēm. Uz pamatnes smērē ⅓ krēma un ar karoti izlīdzina. Liek virsū otru biskvīta kārtu, atlikušo krēmu smērē pa virsu un arī nedaudz pa malām.
8. Kūku dekorē ar šokolādes gabaliņiem vai skaidiņām un dekoratīvajām zelta pērlītēm. Kūku pirms pasniegšanas liek ledusskapī.
Komentāri: