Recepte

Šokolādes, rudzu un plūmju kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
12 personām

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 200 g kviešu miltu
  • 80 g rudzu miltu
  • 50 g kakao pulvera
  • ½ tējkarotes sodas
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 g tumšās šokolādes, sakapāta
  • 100 g eļļas
  • 2 olas
  • 250 g paniņu
  • 100 g medus
  • 150 g tumšā muskovado cukura

Krēmam:

  • 150 g žāvētu plūmju
  • 200 g mīksta sviesta
  • 200 g pūdercukura
  • 400 g krēmsiera

Dekorēšanai:

  • Dr. Oetker dekoratīvās zelta pērlītes
  • sakapāta tumšā šokolāde

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, izņemot šokolādi, un samaisa ar putojamo slotiņu. Tad iemaisa šokolādi.
    2. Atsevišķā traukā sajauc mitrās sastāvdaļas – eļļu, olas, paniņas, medu – un samaisa kopā.
    3. Lej mitrās sastāvdaļas pie sausajām un samaisa visu kopā ar putojamo slotiņu. Kad viss gandrīz iemaisījies, iemaisa muskovado cukuru un ar karoti vai silikona lāpstiņu visu samaisa kopā.
    4. Gatavo mīklu lej 24–26 cm/dm cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepties 180 ºC temperatūrā 35–40 minūtes.
    5. Krēmam sablendē plūmes viendabīgā, ķepīgā masā.
    6. Bļodā liek sviestu, pūdercukuru un ar mikseri sajauc kopā. Kad ir iegūta krēmīga masa, liek klāt sablendētās plūmes un atkal visu ar mikseri samiksē kopā. Beigās pievieno vēsu krēmsieru un turpina putot.
  2. Atdzisušo biskvītu horizontāli pa vidu griež uz pusēm. Uz pamatnes smērē ⅓ krēma un ar karoti izlīdzina. Liek virsū otru biskvīta kārtu, atlikušo krēmu smērē pa virsu un arī nedaudz pa malām.
    8. Kūku dekorē ar šokolādes gabaliņiem vai skaidiņām un dekoratīvajām zelta pērlītēm. Kūku pirms pasniegšanas liek ledusskapī.

Komentāri:

Jūsu komentārs: