Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
ŠOKOLĀDES PLĀTSMAIZE
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
250 g tumšās šokolādes
130 g sviesta
100 g gaiši brūnā muskovado cukura
100 g cukura
100 g krējuma
3 olas
100 g miltu
liela šķipsna sāls
3 tējkarotes cepamā pulvera
GLAZŪRAI
50 g sviesta
100 g šokolādes
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Kantainu formu noklāj ar cepamo papīru
Karstumizturīgā bļodā liek šokolādi un sviestu un izkausē virs karsta ūdens tvaikiem. Pievieno cukuru, krējumu un olas un iemaisa. Beigās iecilā miltus, sāli un cepamo pulveri. Masu lej sagatavotajā formā un cep krāsnī 30–40 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo glazūru. Mazā katliņā izkausē sviestu un pievieno šokolādi. Ļauj, lai tā izkūst, un samaisa.
Komentāri: