Šokolādes piparmētru kūka

Prasa meistarību
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g sviesta
  • 250 g gaiši brūnā cukura
  • 2 olas
  • 300 ml piena
  • sauja svaigu piparmētru
  • 30 g kakao
  • šķipsna sāls
  • 250 g miltu
  • 8 g sodas
  • 8 g ābolu etiķa

KRĒMAM

  • 300 g sviesta
  • 300 g pūdercukura
  • 200 g krēmsiera
  • sauja svaigu piparmētru lapiņu
  • zaļā pārtikas krāsviela

ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 100 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Mazā katliņā lej pienu un liek klāt piparmētras. Uzvāra to, tad liesmu nedaudz samazina un pavāra vēl 10 minūtes. Obligāti atdzesē.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru un maliņas ietauko.
  3. Bļodā liek sviestu un cukuru. Puto, līdz izveidojusies krēmīga masa. Pievieno olas un turpina putot. Pievieno pienu, sāli, miltus un kakao. Puto, līdz visas sastāvdaļas iejaukušās. Atsevišķā trauciņā samaisa sodu ar etiķi. Pievieno mīklai un viscaur izmaisa.
  4. Mīklu lej formās un cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Bļodā saputo sviestu ar pūdercukuru. Sakapā vai sablendē piparmētras. Pievieno tās sviesta masai un turpina putot. Pievieno pilienu krāsvielas un krēmsieru un puto vēl, līdz sastāvdaļas sajaukušās.
  6. Šokolādes glazūrai nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu. Bļodā liek sasmalcinātu tumšo šokolādi. Kad krējums uzsilis, lej to pāri šokolādei. Atstāj uz 2 minūtēm izkust, samaisa un ļauj atdzist.
  7. Biskvītus griež uz pusēm. Apakšējo kārtu liek uz šķīvja, pa virsu smērē ceturto daļu daļu krēma. Liek nākamo kārtu, atkal krēmu, atkal kārtu, atkal krēmu un pēdējo kārtu. Atlikušo krēmu smērē uz kūkas sāniem un virspusē. Kūku atdzesē 20 minūtes. Pēc tam pārlej ar šokolādes glazūru.