Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes piparmētru kūka
Prasa meistarību
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
120 g sviesta
250 g gaiši brūnā cukura
2 olas
300 ml piena
sauja svaigu piparmētru
30 g kakao
šķipsna sāls
250 g miltu
8 g sodas
8 g ābolu etiķa
KRĒMAM
300 g sviesta
300 g pūdercukura
200 g krēmsiera
sauja svaigu piparmētru lapiņu
zaļā pārtikas krāsviela
ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI
100 g tumšās šokolādes
100 ml saldā krējuma
Pagatavošana
Mazā katliņā lej pienu un liek klāt piparmētras. Uzvāra to, tad liesmu nedaudz samazina un pavāra vēl 10 minūtes. Obligāti atdzesē.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru un maliņas ietauko.
Bļodā liek sviestu un cukuru. Puto, līdz izveidojusies krēmīga masa. Pievieno olas un turpina putot. Pievieno pienu, sāli, miltus un kakao. Puto, līdz visas sastāvdaļas iejaukušās. Atsevišķā trauciņā samaisa sodu ar etiķi. Pievieno mīklai un viscaur izmaisa.
Mīklu lej formās un cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā saputo sviestu ar pūdercukuru. Sakapā vai sablendē piparmētras. Pievieno tās sviesta masai un turpina putot. Pievieno pilienu krāsvielas un krēmsieru un puto vēl, līdz sastāvdaļas sajaukušās.
Šokolādes glazūrai nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu. Bļodā liek sasmalcinātu tumšo šokolādi. Kad krējums uzsilis, lej to pāri šokolādei. Atstāj uz 2 minūtēm izkust, samaisa un ļauj atdzist.
Biskvītus griež uz pusēm. Apakšējo kārtu liek uz šķīvja, pa virsu smērē ceturto daļu daļu krēma. Liek nākamo kārtu, atkal krēmu, atkal kārtu, atkal krēmu un pēdējo kārtu. Atlikušo krēmu smērē uz kūkas sāniem un virspusē. Kūku atdzesē 20 minūtes. Pēc tam pārlej ar šokolādes glazūru.
Komentāri: