Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes pavlova
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
5 personām
Sastāvdaļas
8 olas baltumi
450 g cukura
2,5 ēdamkarotes kakao
1 tējkarote etiķa
2 tējkarotes kukurūzas cietes
250 g mascarpone
200 g saldā krējuma
200 g šokolādes
Pagatavošana
Nelielā trauciņā samaisa cukuru, etiķi un kukurūzas cieti.
Bļodā puto olas baltumu uz vidēja ātruma. Pa tējkarotei pievieno cukura maisījumu. Kad viss pievienots puto uz maksimālā ātruma līdz olbaltums ir ļoti stingrs un viss cukurs izputojies. Pievieno kakao un ar roku to nekārtīgi iemaisa.
Divas cepamās plātis noklāj ar cepamo papīru. Olu masu sadala 2 daļās. Uz katras paplātes uzzīmē apli 20-24 cm diametrā un tajā izsmērē olu baltumu masu.
Krāsni sakarsē 120 ºC Pavlovas liek cepties uz 1,5-2,5h. Pēc cepšanas atdzesē turpat krāsnī. Vēlams atstāt tās krāsnī uz nakti.
Lai pagatavotu krēmu, izkausē šokolādi. Bļodā kopā saputo mascarponi un saldo krējumu. Pievieno 1/2 no šokolādes un iemaisa.
Vienu atdzisušo pavlovas plāksni liek uz pasniegšanas šķīvja, pa virsu smērē 1/2 no krēma un pārlej ar nedaudz šokolādi. Ja vēlies izmanto ogas pildījumā. Pa virsu atkal liek otru pavlovas apli un atlikušo krēmu un šokolādi. Rotā ar ogām.
Sveiki,vai var izmantot kukuruzas cietes vieta kartupelu cieti?
Un vai var taisit mazos pavlovus?
Labdien! Cik % jābūt saldajam krējumam?
Izmantojām 35% saldo krējumu.
Vai mascarpone sieru var aizvietot ar krēmsietu.?
Un vai kulurūzas cieti var aizvietot ar kartupeļu cietu.?
Sveika, Sanda!
Maskraponi var aizvietot ar krēmsieru, bet tādā gadījumā krēms sanāks nedaudz skābenāks.
Olu baltumu masā gan labāk pievienot kukurūzas cieti.