Šokolādes pavlova

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 8 olas baltumi
  • 450 g cukura
  • 2,5 ēdamkarotes kakao
  • 1 tējkarote etiķa
  • 2 tējkarotes kukurūzas cietes
  • 250 g mascarpone
  • 200 g saldā krējuma
  • 200 g šokolādes

Pagatavošana

  1. Nelielā trauciņā samaisa cukuru, etiķi un kukurūzas cieti.
  2. Bļodā puto olas baltumu uz vidēja ātruma. Pa tējkarotei pievieno cukura maisījumu. Kad viss pievienots puto uz maksimālā ātruma līdz olbaltums ir ļoti stingrs un viss cukurs izputojies. Pievieno kakao un ar roku to nekārtīgi iemaisa.
  3. Divas cepamās plātis noklāj ar cepamo papīru. Olu masu sadala 2 daļās. Uz katras paplātes uzzīmē apli 20-24 cm diametrā un tajā izsmērē olu baltumu masu.
  4. Krāsni sakarsē 120 ºC Pavlovas liek cepties uz 1,5-2,5h. Pēc cepšanas atdzesē turpat krāsnī. Vēlams atstāt tās krāsnī uz nakti.
  5. Lai pagatavotu krēmu, izkausē šokolādi. Bļodā kopā saputo mascarponi un saldo krējumu. Pievieno 1/2 no šokolādes un iemaisa.
  6. Vienu atdzisušo pavlovas plāksni liek uz pasniegšanas šķīvja, pa virsu smērē 1/2 no krēma un pārlej ar nedaudz šokolādi. Ja vēlies izmanto ogas pildījumā. Pa virsu atkal liek otru pavlovas apli un atlikušo krēmu un šokolādi. Rotā ar ogām.

 

 

Komentāri: