Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes muss ar avenēm
Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
150 g tumšās šokolādes
150 g piena šokolādes
4 lauku olas
60 g cukura
350 ml saldā krējuma
8 g želatīna
avenes
Pagatavošana
Cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar pārtikas plēvi, maliņas ietauko ar tējkaroti eļļas.
Karstumizturīgā bļodā liek salauzītu šokolādi un karsta ūdens tvaikos izkausē to.
Mazā bļodiņā ieber želatīnu un aplej to ar 2 ēdamkarotēm vēsa ūdens. Ļauj, lai uzbriest. Pēc tam izkausē karstā ūdens peldē.
Tikmēr atsevišķā traukā puto olu baltumus ar cukuru, līdz tie kļuvuši stingri.
Nelielā bļodiņā liek olu dzeltenumus un arī tos puto, līdz tie ieguvuši apjomu un kļuvuši gaiši.
Olu dzeltenumiem pievieno izkausēto šokolādi un rūpīgi to iemaisa.
Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu.
Beigās visas saputotās sastāvdaļas sajauc kopā, to skaitā arī želatīnu. Rūpīgi visu samaisa, un masu lej sagatavotajā formā.
Musu liek ledusskapī uz nakti, lai tas kārtīgi sastingst. Pirms pasniegšanas dekorē ar avenēm.
Izskatās gardi!!! Es vēlētos tādu pati uztaisīt!!!?