Šokolādes muss ar avenēm

Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g tumšās šokolādes
  • 150 g piena šokolādes
  • 4 lauku olas
  • 60 g cukura
  • 350 ml saldā krējuma
  • 8 g želatīna
  • avenes

Pagatavošana

  1. Cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar pārtikas plēvi, maliņas ietauko ar tējkaroti eļļas.
  2. Karstumizturīgā bļodā liek salauzītu šokolādi un karsta ūdens tvaikos izkausē to.
  3. Mazā bļodiņā ieber želatīnu un aplej to ar 2 ēdamkarotēm vēsa ūdens. Ļauj, lai uzbriest. Pēc tam izkausē karstā ūdens peldē.
  4. Tikmēr atsevišķā traukā puto olu baltumus ar cukuru, līdz tie kļuvuši stingri.
  5. Nelielā bļodiņā liek olu dzeltenumus un arī tos puto, līdz tie ieguvuši apjomu un kļuvuši gaiši.
  6. Olu dzeltenumiem pievieno izkausēto šokolādi un rūpīgi to iemaisa.
  7. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu.
  8. Beigās visas saputotās sastāvdaļas sajauc kopā, to skaitā arī želatīnu. Rūpīgi visu samaisa, un masu lej sagatavotajā formā.
  9. Musu liek ledusskapī uz nakti, lai tas kārtīgi sastingst. Pirms pasniegšanas dekorē ar avenēm.

Komentāri: