Šokolādes kūka ar mandarīniem un pistācijām

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 165 g sviesta
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 3 olas + 2 olu dzeltenumi
  • 130 g brūnā cukura
  • 20 g kakao
  • 50 g miltu
  • 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
  • šķipsna jūras sāls
  • 4 mandarīni
  • 50 g lobītu pistāciju
  • 1 granātābols
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru.
  2. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un liek bļodā kopā ar šokolādes gabaliņiem un šķīstošo kafiju. Kausē uz karsta ūdens tvaikiem.
  3. Tikmēr lielā bļodā puto olas uz maksimālo ātrumu, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz tās kļuvušas ļoti gaisīgas, gaišas un gandrīz stingras.
  4. Izkausēto šokolādi rūpīgi samaisa ar olu masu. Tad iesijā miltus, kakao un sāli. Pievieno norīvētas mandarīnu miziņas. Maisa tikai nedaudz, līdz sastāvdaļas sajaukušās. Mīklu lej cepamajā formā un cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Mazā katliņā liek pistācijas, ½ tējkarotes mandarīnu miziņu un cukuru un karsē. Ik pa brīdim apmaisa, lai nepiedeg. Ļauj riekstiem apkaramelizēties, pēc tam atdzesē tos uz cepamā papīra vai dēlīša. Kad braunijs izcepts un atdzisis, pārber to ar saldajiem riekstiem, mandarīnu daiviņām un granātābola sēkliņām.

Komentāri: