Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes kūka ar mandarīniem un pistācijām
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
165 g sviesta
200 g tumšās šokolādes
3 olas + 2 olu dzeltenumi
130 g brūnā cukura
20 g kakao
50 g miltu
2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
šķipsna jūras sāls
4 mandarīni
50 g lobītu pistāciju
1 granātābols
1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru.
Sviestu sagriež mazos gabaliņos un liek bļodā kopā ar šokolādes gabaliņiem un šķīstošo kafiju. Kausē uz karsta ūdens tvaikiem.
Tikmēr lielā bļodā puto olas uz maksimālo ātrumu, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz tās kļuvušas ļoti gaisīgas, gaišas un gandrīz stingras.
Izkausēto šokolādi rūpīgi samaisa ar olu masu. Tad iesijā miltus, kakao un sāli. Pievieno norīvētas mandarīnu miziņas. Maisa tikai nedaudz, līdz sastāvdaļas sajaukušās. Mīklu lej cepamajā formā un cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Mazā katliņā liek pistācijas, ½ tējkarotes mandarīnu miziņu un cukuru un karsē. Ik pa brīdim apmaisa, lai nepiedeg. Ļauj riekstiem apkaramelizēties, pēc tam atdzesē tos uz cepamā papīra vai dēlīša. Kad braunijs izcepts un atdzisis, pārber to ar saldajiem riekstiem, mandarīnu daiviņām un granātābola sēkliņām.
Komentāri: