Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes braunijs ar zefīra cepurīti
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām
Sastāvdaļas
165 g sviesta
200 g šokolādes
165 g brūnā cukura
1 ēdamkarote kakao
2 ēdamkarotes miltu
šķipsna sāls
3 olas + 2 olu dzeltenumi
sauja sāļo krekeru
Zefīra cepurītēm:
2 olu baltumi
110 g cukura
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 175–180 ºC temperatūrai.
Bļodā izkausē šokolādi kopā ar sviestu.
Tikmēr atsevišķā traukā puto olas kopā ar cukuru. Puto, kamēr olas kļuvušas gaišas un krēmīgas. Pievieno izkausēto šokolādi un miltus, kakao un sāli. Visu iecilā, līdz sastāvdaļas samaisījušās.
Mīklu lej cepamajā formā, kas noklāta ar cepamo papīru, nober ar sāļajiem krekeriem. Cep krāsnī 25–30 minūtes.
Pagatavo zefīra masu. Katliņā uzvāra ūdeni, pa virsu tam liek bļodu ar olu baltumiem un cukuru. Puto ar putojamo slotiņu, līdz cukurs izkusis. Kad masa kļuvusi viendabīga, turpina putot ar elektrisko mikseri, līdz olbaltums saputojies un sabiezējis (3–5 minūtes). Olbaltumu smērē virsū izceptajam braunijam un apdedzina ar gāzes degli.
Labāk to gāzes degli turēt mājās. Tas nopērkams Gemos un noteikti, ka arī citur. Ir vēl tādi elektriskie plīts un sveču aizdedzinātāji. Ar tiem var mēģināt, bet tā liesma tur ir daudz vārgāka.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Es pameiģināju tik garšīgs
Viss izdevās, ļoti garšīgi. Sāļie krekeri un zefīrs piedod to “odziņu”
Vai kādam ir idejas kā apdedzināt zefīra cepurīti ja nav gāzes deglis??
Labāk to gāzes degli turēt mājās. Tas nopērkams Gemos un noteikti, ka arī citur. Ir vēl tādi elektriskie plīts un sveču aizdedzinātāji. Ar tiem var mēģināt, bet tā liesma tur ir daudz vārgāka.