Šokolādes braunijs ar zefīra cepurīti

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 165 g sviesta
  • 200 g šokolādes
  • 165 g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote kakao
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • šķipsna sāls
  • 3 olas + 2 olu dzeltenumi
  • sauja sāļo krekeru

Zefīra cepurītēm:

  • 2 olu baltumi
  • 110 g cukura

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175–180 ºC temperatūrai.
  2. Bļodā izkausē šokolādi kopā ar sviestu.
  3. Tikmēr atsevišķā traukā puto olas kopā ar cukuru. Puto, kamēr olas kļuvušas gaišas un krēmīgas. Pievieno izkausēto šokolādi un miltus, kakao un sāli. Visu iecilā, līdz sastāvdaļas samaisījušās.
  4. Mīklu lej cepamajā formā, kas noklāta ar cepamo papīru, nober ar sāļajiem krekeriem. Cep krāsnī 25–30 minūtes.
  5. Pagatavo zefīra masu. Katliņā uzvāra ūdeni, pa virsu tam liek bļodu ar olu baltumiem un cukuru. Puto ar putojamo slotiņu, līdz cukurs izkusis. Kad masa kļuvusi viendabīga, turpina putot ar elektrisko mikseri, līdz olbaltums saputojies un sabiezējis (3–5 minūtes). Olbaltumu smērē virsū izceptajam braunijam un apdedzina ar gāzes degli.

 

 

Komentāri: