Šokolādes braunijs ar kaltētām baravikām un gailenēm

Viegla
līdz 1 h
8 personām

8 nelielām porcijām, bet sanāk tik gards, ka arī divi cilvēki ar kafijas krūzi to apēdīs nemanot…

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 210 g cukura
  • 3 olas
  • 55 g kakao
  • 70 g miltu
  • 1 g sāls
  • 2 g cepamā pulvera
  • 10 g kaltētu baraviku
  • 10 g kaltētu gaileņu

Pagatavošana

Izkausē sviestu un sakuļ kopā ar cukuru. Pa vienai pievieno olas, turpina kult. Citā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas – kakao, miltus, cepamo pulveri, sāli, nedaudz sadrupinātas kaltētās sēnes un iemaisa mīklā. Mīklu izklāj uz cepamā papīra un cep 180 ºC temperatūrā 20–30 minūtes atkarībā no mīklas biezuma. Iesaku pēc pirmajām 20 minūtēm atvērt krāsni un pārbaudīt brauniju ar koka irbulīti, tad to vai nu vilkt ārā, ja irbulītis jau sauss, vai arī turpināt cept, ja mīkla vēl pavisam mitra.