Šokolādes, baltās šokolādes un mandeļu kakao karstie dzērieni

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Tas, ka spirdzinošs un garšām bagāts kokteilis piestāv vasarai, ir neapstrīdama patiesība. Ar šo atvērumu mēs gribam pierādīt, ka interesanti pagatavots, sildošs dzēriens, pasniegts pie nupat iekurināta kamīna pēc pastaigas vai slēpojuma spirgtajā ziemas gaisā, būs tikpat novērtēts un apbrīnots. Šoreiz piedāvājam 3 variācijas ar krēmīgākām, sātīgākām garšām, kam pamatā piens.

Sastāvdaļas

Šokolādes čili dzērienam:

  • 50 g tumšās šokolādes
  • 1 tējkarote medus
  • ⅓ čili (atkarībā no tā asuma pievieno vairāk vai mazāk)
  • 250 ml piena

Baltās šokolādes dzērienam:

  • 25 g baltās šokolādes
  • 1/5 vaniļas pāksts
  • 3–5 lavandas ziediņi
  • 250 ml auzu piena vai auzu krējuma (pieejams lielveikalos kā auzu krējums blakus pienam)

Vegāniskajam mandeļu kakao:

  • 1 ēdamkarote rūgtā kakao
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai kokosriekstu cukura
  • 250 ml mandeļu piena (var izmantot mājās gatavotu)

Pagatavošana

Šokolādes čili dzērienam:

  1. Šokolādi kopā ar čili sagriež smalkos gabaliņos un ber krūzē. Pievieno medu. Katliņā uz lēnas uguns vāra pienu līdz pirmajiem burbulīšiem. Pārlej pāri šokolādei un ļauj tai izkust. Apmaisa un bauda vēsos ziemas vakaros.

Baltās šokolādes dzērienam:

  1. Balto šokolādi smalki jo smalki sasmalcina un ber krūzē, pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts un lavandas ziediņus. Cukuru šim dzērienam nepievieno! Katliņā uz lēnas uguns silda pienu, līdz tas sācis mazliet burbuļot, bet neļauj vārīties! Lej krūzē, atstāj ½ minūti, tad samaisa un bauda.

Vegāniskajam mandeļu kakao:

  1. Kakao kopā ar saldinātāju liek glāzē, aplej ar 2 ēdamkarotēm verdoša ūdens. Apmaisa. Katliņā silda mandeļu pienu līdz ~ 60 °C temperatūrai, nekādā gadījumā neļaujot tam uzvārīties. Patausta pienu ar tīru pirkstu vai pamēģina nedaudz iedzert, tas nedrīkst būt verdošs. Pārlej kakao, apmaisa un bauda.