Sojas gabaliņi pašgatavotā ķiploku terijaki mērcē ar čili majonēzi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Umami garšu eksplozija jūsu šķīvī. Pirmajā mirklī varētu šķist, ka ir ļoti daudz sastāvdaļu un garšvielu, bet noteikti ir vērts pamēģināt savienot visas šīs garšas, tādējādi pagatavojot ko patiešām garšpilnu un smeķīgu. Terijaki mērci droši uzreiz var gatavot dubultā, tā labi uzglabājas ledusskapī pat nedēļu un lieliski saderēs arī ar grilētiem dārzeņiem vai kā piedeva grilētam sieram!

Sastāvdaļas

  • 120 g sojas gabaliņu
  • 1,5 l dārzeņu buljona

TERIJAKI MĒRCEI

  • 75 g sojas mērces
  • 50 g ūdens
  • 80 g cukura / kļavu sīrupa / brūnā cukura
  • 5 g kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 2 daiviņas ķiploku

ČILI MAJONĒZEI

  • 100 ml sojas piena
  • 10 g ābolu etiķa
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 10 g Dižonas sinepju
  • 1 šķipsniņa melnā sāls
  • 1 šķipsniņa jūras sāls
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 tējkarote čili pulvera
  • 230 g saulespuķu eļļas

Pagatavošana

  1. Vārošā dārzeņu buljonā ieber sojas gabaliņus un, ik pa laikam apmaisot, uz lēnas uguns vāra tos apmēram 10 minūtes. Nokāš, nedaudz atdzesē un izspiež no katra lieko šķidrumu.
  2. Pagatavo terijaki mērci. Katliņā samaisa sojas mērci, ūdeni, sīrupu, kukurūzas cieti, paprikas un ķiploku pulveri un sāli. Karsējot nepārtraukti maisa, līdz mērce sabiezē. Maisot turpina karsēt, līdz pazūd cietes miltainā garša. Noņem no uguns un iemaisa sasmalcinātu ķiplokus.
  3. Mērci pārlej mīkstajiem sojas gabaliņiem un atstāj ievilkties vismaz 30 minūtes. Pēc tam cep uz pannas zeltaini brūnus.
  4. Pagatavo čili majonēzi. Blendera krūzē lej sojas pienu, pievieno ābolu etiķi, ķiploku, sinepes, sāli, melno sāli, kurkumu, čili pulveri, un visu sablendē viendabīgā masā. Turpinot lēni blendēt, lejot pievieno eļļu, līdz majonēze iegūst biezu konsistenci.