Smeķīgie brokoļi

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 galviņa brokoļa
  • 1 mazs šalotes sīpols
  • 5–6 šķēlītes bekona
  • 6–8 dateles bez kauliņiem
  • sauja ciedru riekstu
  • šķipsniņa sāls
  • rīvēts cietais siers pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Brokoli sadala nelielās ziedkopās, dateles smalki sakapā, bekonu sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Ciedru riekstus apbrūnina uz sausas, karstas pannas, noliek malā.
  3. Apcep bekonu. Cep tik ilgi, līdz tauki iztecējuši un gaļa ir zeltaina un kraukšķīga. Tad bekonu noņem no pannas un noliek malā.
  4. Uz pannas, kur cepās bekons, tajos pašos taukos apcep smalki sakapātu šalotes sīpolu un brokoļa ziedkopiņas. Cep dažas minūtes, pievienojot sāli, bekonu, sakapātas dateles un ciedru riekstus. Visu apmaisa, un gatavs!
  5. Ja ir vēlēšanās, pirms pasniegšanas visu var pārbērt ar smalki sarīvētu cieto sieru.