Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Slinkā pavlova
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
6 olu baltumi
300 g cukura
KRĒMAM
250 g maskarpones siera
1 vaniļas pāksts
250 ml saldā krējuma
60 g pūdercukura
200 g sarkanu ogu un kāda zaļa lapiņa dekorācijām
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
Lielā bļodā puto olu baltumus ar vidējo ātrumu. Kad olas jau mazliet saputojušās, pievieno cukuru. Apbruņojieties ar pacietību un putojiet olas, kamēr tās ir ļoti stingras un cukurs izkusis (10–15 minūtes).
Kad olbaltums saputots, ar divām karotēm liek uz cepamā papīra olbaltuma pikas, lai tās veidotu apli.
Kad panna gatava likšanai krāsnī, temperatūru samazina līdz 100 °C temperatūrai. Cep krāsnī 2,5–3 stundas. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un pannu atstāj krāsnī, kamēr tā ir atdzisusi. Vislabāk to ir darīt iepriekšējā vakarā, lai līdz rītam viss paspēj atdzist un sacietēt.
Pagatavo krēmu. Bļodā liek mascarponi, izsijātu pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts. Saputo, kamēr ir izveidojusies viendabīga masa. Pievieno saldo krējumu un turpina putot, līdz krēms kļuvis stingrs. Izcepto bezē dekorē ar krēmu, pa virsu kārto ogas. Pirms pasniegšanas glabā ledusskapī.
Komentāri: