Šķovēti kāposti

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3 kg skābētu kāpostu
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2–3 ēdamkarotes kausētu cūku tauku vai eļļas
  • 2 ēdamkarotes ķimeņu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Lielā katlā liek kāpostus, pārlej ar 1 l ūdens. Pievieno cūku taukus vai eļļu un ķimenes. Visu uzvāra un vismaz 1 stundu atstāj sautēties uz lēnas uguns.
  2. Apmēram pēc stundas sautēšanas kāpostiem pievieno brūno cukuru un visu rūpīgi samaisa. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno nedaudz sāls un vēl cukuru. Garšai jābūt saldskābai. Turpina sautēt vēl kādu pusstundu. Ir saimnieces, kas kāpostus uz lēnas uguns sautē pat līdz 3 stundām, uzskatot, ka šādi kāpostu garša tikai uzlabojas. Ja laiks atļauj, varat pamēģināt arī ilgo sautēšanas veidu. Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tas jāpielej, citādi kāposti piedegs.

Komentāri: