Lielā katlā liek kāpostus, pārlej ar 1 l ūdens. Pievieno cūku taukus vai eļļu un ķimenes. Visu uzvāra un vismaz 1 stundu atstāj sautēties uz lēnas uguns.
Apmēram pēc stundas sautēšanas kāpostiem pievieno brūno cukuru un visu rūpīgi samaisa. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno nedaudz sāls un vēl cukuru. Garšai jābūt saldskābai. Turpina sautēt vēl kādu pusstundu. Ir saimnieces, kas kāpostus uz lēnas uguns sautē pat līdz 3 stundām, uzskatot, ka šādi kāpostu garša tikai uzlabojas. Ja laiks atļauj, varat pamēģināt arī ilgo sautēšanas veidu. Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tas jāpielej, citādi kāposti piedegs.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Latviski pareizi ir – štovēti!