Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Skotu olas
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
400 g liellopu vai tītara maltās gaļas
6 olas
2 sakultas olas apviļāšanai
1 tējkarote paprikas pulvera
½ tējkarotes kumīna
½ tējkarotes sāls
2 daiviņas ķiploku
neliela bunte pētersīļu
6 ēdamkarotes rīvmaizes
eļļa fritēšanai
Pagatavošana
Novāra olas, liekot tās aukstā ūdenī, no ūdens vārīšanas brīža vārot vēl 3 minūtes, uzreiz aplejot ar aukstu ūdeni un uzmanīgi nolobot.
Gaļas masai pievieno paprikas pulveri, sāli, kumīnu, smalki sakapātas ķiploka daiviņas un pētersīļus un kārtīgi izmīca. Mīca vismaz 10 minūtes.
Gaļas masu sadala 6 vienādās daļās, un katrā no tām liek nolobīto olu. Saveļ bumbu tā, lai ola ir pilnībā nosegta ar maltās gaļas masu.
Gaļas bumbas izvārta rīvmaizē, tad sakultā olā un vēlreiz rīvmaizē.
Nelielā kastrolī uzkarsē eļļu un fritē gaļas bumbas vismaz 4 minūtes, vienlaikus fritējot ne vairāk kā 2 gaļas bumbas. Pasniedz karstas.
Komentāri: