Skotu olas

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopu vai tītara maltās gaļas
  • 6 olas
    2 sakultas olas apviļāšanai
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes kumīna
  • ½ tējkarotes sāls
  • 2 daiviņas ķiploku
  • neliela bunte pētersīļu
  • 6 ēdamkarotes rīvmaizes
  • eļļa fritēšanai

Pagatavošana

  1. Novāra olas, liekot tās aukstā ūdenī, no ūdens vārīšanas brīža vārot vēl 3 minūtes, uzreiz aplejot ar aukstu ūdeni un uzmanīgi nolobot.
  2. Gaļas masai pievieno paprikas pulveri, sāli, kumīnu, smalki sakapātas ķiploka daiviņas un pētersīļus un kārtīgi izmīca. Mīca vismaz 10 minūtes.
  3. Gaļas masu sadala 6 vienādās daļās, un katrā no tām liek nolobīto olu. Saveļ bumbu tā, lai ola ir pilnībā nosegta ar maltās gaļas masu.
  4. Gaļas bumbas izvārta rīvmaizē, tad sakultā olā un vēlreiz rīvmaizē.
  5. Nelielā kastrolī uzkarsē eļļu un fritē gaļas bumbas vismaz 4 minūtes, vienlaikus fritējot ne vairāk kā 2 gaļas bumbas. Pasniedz karstas.