Šķelto zirņu un ķirbju dāls

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 sīpoli
  • 1 čili pipars
  • 3 daiviņas ķiploku
  • īkšķa lieluma ingvera gabaliņš
  • 3 ēdamkarotes eļļas cepšanai
  • 1 tējkarote kumīna sēklu
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 2 tējkarotes kurkumas
  • 500 g ķirbja
  • 200 g šķelto zirņu
  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • sula no 1 laima
  • šķipsna sāls

 

PASNIEGŠANAI

  • 200 g brūno rīsu
  • sauja svaiga koriandra
  • 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta

Pagatavošana

  1. Šķeltos zirņus iemērc ūdenī uz vismaz stundu.
  2. Sīpolu, ķiplokus, čili un ingveru sakapā un apcep sakarsētā eļļā apmēram 7 minūtes. Tad pievieno garšvielas un pacep visu vēl 1 minūti.
  3. Ķirbi nomizo, sagriež nelielos kubiņos, pievieno pannā kopā ar noskalotiem šķeltajiem zirņiem, kokosriekstu pienu un buljonu. Sautē uz nelielas uguns 40 minūtes, līdz zirņi ir mīksti.
  4. Beigās pievieno laima sulu un sāli. Dālu pasniedz ar vārītiem brūnajiem rīsiem, svaigu koriandru un karoti bezpiedevu jogurta.