Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
400 g šķeltos zirnīšus ieber sietā, noskalo zem tekoša, auksta ūdens.
Zupas katlā liek ribiņas, sīpolu un šķeltos zirnīšus. Pārlej pāri 1,5 -2 l verdoša ūdens, uzliek katlam vāku un uzvāra. Samazina liesmu un vāra ~45 minūtes. Ja zupa liekas par biezu, pielej vēl nedaudz verdoša ūdens. Zupai ir jābūt biezai un tumīgai.
1 lielu burkānu notīra, noskalo un sagriež plānās ripiņās.
6 nelielus kartupeļus notīra un sagriež nelielos kubiņos.
Zupai pievieno kartupeļus, burkānus, lauru lapas, piparu graudus, šķipsniņu sāls un turpina vārīt, līdz kartupeļi ir mīksti.
Ribiņas izņem no katla, atdzesē un noloba gaļu. Gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
Zupu pagaršo un ja nepieciešams pievieno vēl sāli.
Komentāri: