Skaistumsalāti

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
3 personām

Šie ir mani mīļākie salāti, kopš iemācījos ēst. Bērnībā tos ēdām ļoti bieži, un mums ar brāļiem un māsu tas bija lielākais kārums. Tie reizē ir sulīgi, krēmīgi, sātīgi un ļoti, ļoti veselīgi. Lai salāti izskatītos skaisti, ir jāpiedomā pie prezentācijas. Bet galvenais, ka, tos ēdot, jūs paši kļūstat skaisti.

Sastāvdaļas

  • 400 g auzu pārslu
  • 1 l apelsīnu sulas
  • buntīte piparmētru
  • 70 g grauzdētu mandeļu
  • 100 g saldētu upeņu
  • 1 apelsīns
  • 1 bumbieris
  • 1 ābols
  • 3 kivi

Pagatavošana

  1. Auzu pārslām pārlej apelsīnu sulu un atstāj pa nakti mērcēties. Sulai pilnībā jānosedz auzas un jābūt vismaz 1,5 cm pa virsu.
  2. Nākamajā rītā auzas vairākas minūtes maisa, lai no tās kļūtu krēmīgas. Ja tās ir saķepušas, tad noteikti jāpievieno vēl apelsīnu sula. Konsistencei jābūt tādai kā vārītai auzu putrai ar pienu vai jogurtu. Saķepušas tās nebūs garšīgas.
  3. Visus augļus sagriež kubiņos un pievieno auzu pārslām. Daļu ogu, mandeļu un piparmētru lapiņu iemaisa auzu pārslās. Daļu atstāj dekorēšanai un pārber pa virsu.