Ir brīži, kad maize neapēdas, paliek pāri vai sakalst, pirms mēs to apēdam. Vai nu pa daudz esam izcepuši, vai viesi tik daudz neapēda, cik gaidīts. Skābmaize dos papildu garšu, bet var izmantot jebkuru maizi.
Sastāvdaļas
100 g sakaltušas skābmaizes, salauztas gabalos
30 g žāvētu melno plūmju
2 olas
0,4 l piena
50 g brūnā cukura
1 tējkarote kanēļa
MĒRCEI
70 g sviesta
1 ola
15 g brūnā cukura
2 ēdamkarotes viskija
Pagatavošana
Iepriekšējā vakarā sakaltušo maizi aplej ar pienu un atstāj pa nakti ledusskapī. No rīta sakuļ olas un pielej klāt uzbriedušajai maizei. Klāt liek nelielos gabalos sagrieztas plūmes, cukuru un kanēli.
Visu samaisa un liek cepamajā formā uz 30 minūtēm 180 °C temperatūrā. Var ēst gan karstu, gan jau atdzisušu.
Pagatavo mērci. Ūdens peldē izkausē sviestu, pievieno olu, cukuru un viskiju. Visu kuļ, kamēr mērce sabiezē, bet nesaiet kunkuļos. Mērci lej pāri pudiņam.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: