Skābmaizes maizes pudiņš ar viskija mērci

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Ir brīži, kad maize neapēdas, paliek pāri vai sakalst, pirms mēs to apēdam. Vai nu pa daudz esam izcepuši, vai viesi tik daudz neapēda, cik gaidīts. Skābmaize dos papildu garšu, bet var izmantot jebkuru maizi.

Sastāvdaļas

  • 100 g sakaltušas skābmaizes, salauztas gabalos
  • 30 g žāvētu melno plūmju
  • 2 olas
  • 0,4 l piena
  • 50 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote kanēļa

MĒRCEI

  • 70 g sviesta
  • 1 ola
  • 15 g brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes viskija

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā vakarā sakaltušo maizi aplej ar pienu un atstāj pa nakti ledusskapī. No rīta sakuļ olas un pielej klāt uzbriedušajai maizei. Klāt liek nelielos gabalos sagrieztas plūmes, cukuru un kanēli.
  2. Visu samaisa un liek cepamajā formā uz 30 minūtēm 180 °C temperatūrā. Var ēst gan karstu, gan jau atdzisušu.
  3. Pagatavo mērci. Ūdens peldē izkausē sviestu, pievieno olu, cukuru un viskiju. Visu kuļ, kamēr mērce sabiezē, bet nesaiet kunkuļos. Mērci lej pāri pudiņam.