Uģis ir saimnieks izcilajā burgernīcā Oak’A Rīgā, lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Skābmaize ar pīles pastēti un ceptiem āboliem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Rudenīgām brokastīm vai sātīgām vakariņām Uģis gatavo kadiķogu sviestā ceptu skābmaizi ar pīļu pastēti un pašgatavotu ābolu un chipotle piparu ievārījumu. #piegalda
Sastāvdaļas
4–5 kadiķogas
500 g ābolu
200 g ievārījuma cukura
200 g pīļu aknu pastētes
300 g skābmaizes
1 tējkarote chipotle piparu
malts koriandrs
50 g sviesta
Pagatavošana
Ābolus nomizo un iztīra serdes. Liek katliņā sautēties ar kopā ar nedaudz sviesta. Kad āboli apsautējušies, pievieno mazliet ūdens, maltu koriandru un chipotle Pievieno cukuru un vāra, līdz ievārījums sabiezē. Noņem no uguns un atdzesē.
Sakarsētā pannā pievieno sviestu un drupinātas kadiķogas. Liek apcepties skābmaizi, līdz tā ir zeltaini brūna.
Uz maizes ziež pīļu aknu pastēti, pāri liek ābolu un chipotle piparu ievārījumu. Pasniedz!
Komentāri: