Skābmaize ar pīles pastēti un ceptiem āboliem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Rudenīgām brokastīm vai sātīgām vakariņām Uģis gatavo kadiķogu sviestā ceptu skābmaizi ar pīļu pastēti un pašgatavotu ābolu un chipotle piparu ievārījumu. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 4–5 kadiķogas
  • 500 g ābolu
  • 200 g ievārījuma cukura
  • 200 g pīļu aknu pastētes
  • 300 g skābmaizes
  • 1 tējkarote chipotle piparu
  • malts koriandrs
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

 

  1. Ābolus nomizo un iztīra serdes. Liek katliņā sautēties ar kopā ar nedaudz sviesta. Kad āboli apsautējušies, pievieno mazliet ūdens, maltu koriandru un chipotle Pievieno cukuru un vāra, līdz ievārījums sabiezē. Noņem no uguns un atdzesē.
  2. Sakarsētā pannā pievieno sviestu un drupinātas kadiķogas. Liek apcepties skābmaizi, līdz tā ir zeltaini brūna.
  3. Uz maizes ziež pīļu aknu pastēti, pāri liek ābolu un chipotle piparu ievārījumu. Pasniedz!

 

Komentāri: