Skābeņu saldējums baltās šokolādes glazūrā

Viegla
ilgāk par 2 h
6 personām

Ja citrons ir jūsu draugs, tad arī skābeņu saldējums būs jūsu sabiedrotais! Sanāk skābens, toties saldā baltā šokolāde ar rabarberu kraukšķiem, kurā iekraukšķēties vispirms, un tad skābais saldējums – tā ir lieliska kombinācija. Ja tik ļoti netīk skābas lietas, tad droši pievienojiet saldējuma masai banānu vai divus, un būs saldens skābeņu saldējums. Arī šī ir recepte, kur droši paļaujieties uz savu garšu, visas sastāvdaļas var variēt un, pats galvenais – papildināt ar savām idejām!

Sastāvdaļas

  • 200 g skābeņu
  • 1 paliels avokado
  • sula un miziņa no 1 paliela citrona
  • sula no 1–2 laimiem
  • 2–3 ēdamkarotes kļavu vai agaves sīrupa
  • 1–2 banāni (ja vēlaties papildu saldumu)
  • ūdens (nav obligāti)
  • 100 g baltās šokolādes
  • 20–30 g kaltētu rabarberu (vai ogas)

Pagatavošana

  1. Vispirms blenderī liek skābenes bez kātiņiem, pievieno avokado, citronu miziņas, citronu un laima sulas. Sablendē visu. Pievieno kļavu sīrupu, sablendē un pagaršo. Maigāku garšu var panākt, pievienojot mazliet ūdens, kā arī banānu vai papildu sīrupu. Paeksperimentējiet. Pusei pievieno banānu, otrai pusei ne.
  2. Ja patīk saldējums ar “krikumiņiem”, tad masā var iemaisīt kaltētos rabarberu kraukšķus.
  3. Lej masu trauciņos un liek saldētavā uz vismaz pāris stundām, vislabāk nakti.
  4. Izkausē šokolādi pēc iespējas dziļākā, bet ne pārāk šaurākā traukā (būs vieglāk iemērkt saldējumu).
  5. Plastmasas trauciņus uz pāris sekundēm patur zem karsta ūdens, izņem saldējumu ārā un uzreiz iemērc šokolādē un tad rabarberos vai citos dekoros. No aukstuma šokolāde gandrīz uzreiz sacietēs. Liek ledusskapī vai atpakaļ saldētavā, ja neēdīs uzreiz.

Komentāri: