Protams, īstais pesto ir un paliek no svaiga un smaržīga bazilika, ar labu olīveļļu, pikantu sieru un smaržīgiem ciedru riekstiem, bet kāpēc neizmantot to, ka zaļumu laikā šī tipa mērci var pagatavot no jebkuriem zaļumiem! Tādēļ skābenes un pesto ir tikai loģisks salikums. Gatavots ar grauzdētiem riekstiem, būs lieliska piedeva dažādām uzkodām. Piemēram, pikantām garnelēm, krāsnī ceptam baklažānam, tai pašai mīkstajai mocarellai ar tomātiem, brokastu avokado maizītēm vai pankūkām un galu galā sāļajām bulkām, ko uzcept no mīklas pārpalikumiem!
Atcerieties, ka, gatavojot pesto, jāpaļaujas uz savu garšu un jābūt gatavam, ka kaut ko no receptē rakstītā vajadzēs mazliet vairāk, kaut ko, piemēram, mazāk.
Komentāri: